contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta By Teo (rețetă Testată)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


In sfarsit i-a venit randul! Am ales reteta lui Teo.
Ramasesem cu putina frisca, de la prepararea inghetatei si a unui tort cu branza, pe care o sa-l postez cat de curand. Asa ca m-am decis sa fac o panna cotta, reducand cantitatile date de Teo, din pacate.


Am folosit:
250 ml frisca lichida (smantana dulce),
50 g zahar,
esenta de vanilie,
50 ml lapte,
5 g gelatina.
Am lasat gelatina sa se hidrateze in putina apa rece, cca 5 minute.
Frisca am pus-o pe foc, impreuna cu zaharul; cum am vazut ca da sa fiarba am adaugat gelatina si laptele rece. Am amestecat rapid, pentru incorporare, si am tras vasul de pe foc. Am pus si vanilia.
Amestecul obtinut l-am turnat in forme de silicon. Am dat la rece.


Am pus deasupra capsune, proaspete, usor zdrobite cu furculita si putin sirop (sirop pe care si l-au lasat capsunele presarate cu un pic de zahar).



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com