contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta Cu Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Panna cotta este un desert clasic şi rafinat care provine din nordul Italiei, având la bază smântâna dulce. Reţeta de bază este simplă, fără arome şi se serveste cu dulceaţă sau sirop de fructe. Nouă ne place foarte mult aroma de vanilie, aşa că am pregătit panna cotta cu vanilie şi tare bună a fost!
Vă invităm la un desert minunat, interesant şi uşor de preparat.
*Reţeta am împrumutat-o de la Vali


Ingrediente:
400 ml lapte
200 ml smântână dulce
2 păstăi de vanilie
4 foi gelatină
5 linguri zahăr
* opţional sirop/sos pentru servit

1. Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna.
2. Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece.


3. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în  cratiţa de pe foc.


4. Adăugăm zahărul şi gelatina stoarsă bine şi amestecăm, pentru a nu se prinde laptele de cratiţă.



5 .După ce a dat de două ori în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă în forme cu ajutorul unui polonic.



6. Se lasă să se răcească, după care se păstrează la frigider aproximativ 6 ore.

                                                                     Enjoy!


Vouă vă place Panna Cotta?