contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Papanasi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu trecerea timpului am constatat ca gusturile culinare, si nu numai, s-au tot schimbat. Daca acum 10-15 ani mi-ai fi dat ciorba de burta, as fi murit de foame si nu ma atingeam de ea. Acum este ciorbita mea preferata!!! Acelasi lucru s-a intamplat si cu papanasii... Cu ani in urma, nu intelegeam combinatia de gogoasa cu branza, cu dulceata si smantana! Acum, este desertul meu preferat!!! Din pacate pana acum nu-mi iesea cum as fi vrut si de aceea era clienta restaurantelor! Am incercat foarte multe varianta, dar cand am vazut reteta la Licuta Marin, mi-am zis "asta este!" Si mare dreptate am avut.. papanasii au iesit exact cum mi-i doream: pufosi si gustosi! 
Eu am facut cantitatile la jumatate, si mi-au iesit 6 gogosele, care au fost mai mult decat suficiente ptr mine si iubitul meu.

Ingrediente:
100 g branza dulce de vaci
2 linguri rase zahar
1 ou
½ lingurita bicarbonat
1 zahar vanilat
1 praf de sare
50 - 60 g faina
Am amestecat bine oul batut cu zaharul, apoi am adaugat branza de vaci sfaramata, bicarbonatul, sarea, zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat faina in ploaie, amestecand cu mana pana se formeaza un aluat usor de modelat.
Cu maine infainate am impartit aluatul in 6 bucati, pe care le-am facut bile. Am aplatizat bilele cu mana, apoi am facut cate o gaura in mijlocul fiecarei bilute.
Intr-o cartita, am pus suficient ulei de incins, prajind papanasii pe ambele parti, la foc mic, fara insa a-i arde.
I-am servit cu dulceata de visine si smantana.
 
Pofta buna va doresc!
Multumesc Licuta ptr reteta!! Pupici!