contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parfait Cu Căpşuni şi Cireşe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza

Aşa cum am promis...postez  reţeta de parfait cu căpşuni şi cireşe pe care am făcut-o acum citeva zile. Este un parfait foarte fresh şi cu care particip la Provocarea lunii Iunie "Dulcea Românie",  găzduit Dulcegăriile culinare ale Antoninei.

Aşadar ingredientele necesare:
  • 200 gr căpşuni
  • 200 gr cireşe albe (cirese rosii am folosit pentru decor, pentru ca nu erau suficient de coapte cu  doua zile inainte :P)
  • 75 gr biscuiţi cocos
  • 3 linguri zahăr pudră
  • o esenţă de migdale
  • 1 cantitate de parfait preparat după reţeta de bază pe care o găsiţi aici
Puneţi biscuiţii într-o pungă de plastic şi sfărâmaţi-i cu sucitorul.
Căpşunile şi cireşele, cărora le scoateţi sâmburii, se taie în două-trei bucăţi şi se presară cu 3 linguri zahăr pudră şi se zdrobesc cu furculiţa.
Într-un bol puneţi jumătate din cantitatea de parfait preparată după reţeta de bază şi încorporaţi biscuiţii sfărâmaţi şi esenţa de migdale. În cealaltă jumătate de parfait încorporaţi fructele strivite cu tot cu zeama lăsată.
În forma de chec unsă cu ulei/grăsime şi tapetată cu folie alimentară, puneţi jumătate din cantitatea de parfait cu biscuiţi. Daţi la congelator pentru 45 minute. Scoateţi apoi tava din congelator şi puneţi amestecul de parfait cu căpşuni şi cireşe albe (cu fructe) şi daţi iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnaţi deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiţi şi lasăţi la congelat pentru minim 6 ore.
Răsturnaţi forma pe un platou de servit, îndepărtaţi folia alimentară şi tăiaţi în felii potrivite.
Serviţi cu capsuni, cireşe proaspete sau sirop de mentă (opţional!).



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com