contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Parfait - Reţeta De Bază

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

by Alice albinutza
Pentru că a venit vremea frumoasă şi mai ales foarte călduroasă..am deschis sezonul îngheţatelor , a sucurilor, şi a parfait-ului preparat în casă. Aşa că m-am gândit să postez şi o reţetă de bază, necesară pentru prepararea oricărui parfait. reţeta o am demult, dintr-o revistă pentru femei...ha!ha!
Ce este parfait-ul? Este o îngheţată? Ei bine...oarecum, dragilor, este mai mult decât o îngheţată şi aceasta deoarece....se topeşte mai lent decât îngheţata, se poate tăia felii şi mai ales nu formează "ace" în procesul de congelare....
fotografia e de la parfait cu fructe şi biscuiţi
Aşadar ingrediente:
  • 2 albuşuri
  • 175 gr zahăr tos
  • 90 ml apă rece
  • 400 ml frişcă lichidă
  • un praf de sare
Mod de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casă:
Ungeţi cu ulei/grăsime o tavă de chec (de 2 litri) şi apoi puneţi folie alimentară (din aceea  transparentă..pentru alimente...).
Albuşurile le bateţi cu un praf de sare, într-un bol curat şi uscat. Se bat până iese o spumă albă şi densă ca zapada.
Separat într-o crăticioară puneţi pe foc apa cu zahărul şi faceţi un sirop. Când începe să fiarbă, zahărul e dizolvat, lăsaţi la fiert la temperatura maximă ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageţi de pe foc şi lăsaţi puţin la răcorit.
Apoi turnaţi siropul, în fir subţire peste spuma de albuşuri şi în acelaşi timp continuaţi să mixaţi până se răcesc. Toată operaţiunea durează cam 30 minute...deci răbare...şi aveţi grijă să nu vă iasă fum din mixer :)). Trebuie să obţineţi un amestec gros, vâscos şi lucios...cam ca la bezea.
Într-un alt vas bateţi frişca lichidă până se întăreşte şi îşi păstrează forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporaţi cu grijă în spuma de albuşuri. Se pune în folie şi se congelează pentru minim 6 ore.    Aceasta este reţeta de bază a parfait-ului de casă....reţetă pe care o veţi folosi apoi în prepararea diverselor feluri de parfait...cu fructe, esenţe, migdale..alune...imaginaţia vă este liberă....
Voi reveni cu reţeta mea de parfait de fructe şi biscuiţi făcută zilele astea... Vă pup!



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com