contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasca Cu Branza Si Stafide

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




jumatate din cantitatea de aluat de la Cozonacei fara unt


500g branza crema - la temperatura camerei
100g smantana groasa
100g zahar
100g stafide inmuiate in rom
50g coaja confiata de lamaie sau portocala ;)
2 linguri fulgi de cocos


putina coaja rasa de portocala
3 oua (nu foarte mari)


Aluatul l-am impartit in doua bucati: dintr-o bucata am intins o foaie cu diametrul de aprox. 26cm (dimensiunea formei in care am copt pasca), iar pe cea de-a doua bucata de aluat am impartit-o in trei - din fiecare bucatica am facut un sul si din toate trei am impletit o "cosita".
In forma de copt (cu hartie de copt) am pus foaia-disc; pe margine am uns-o cu putin ou batut si deasupra am pus "cosita". In centru am pus o foarma de copt cu diam. de 18cm, invelita intr-o folie unsa cu ulei - ca sa creasca "cosita" mai mult in sus si sa nu se lateasca spre centru. Am acoperit cu folie si-am lasat sa creasca mai bine de o ora.
Pentru umplutura, am amestecat bine branza-crema cu smantana si zaharul. Am adaugat ouale batute, apoi restul ingredientelor.
Cand aluatul a crescut, am scos forma de 18cm din centru si in locul ei am turnat umplutura. Am dat la cuptor (preincalzit) pentru aproximativ 40 min.

Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com