contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pască Cu Brânză

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Trebuie sa spun, am mancat la pasca cu branza... si tot nu m-am saturat :)
Va scriu repede reteta. Pasca asta am facut-o nu la Pasti ci dupa, am primit niste branzica si am profitat de ocazie (Pasca pregatita pentru Paste a fost facuta dupa alta reteta).
Am folosit urmatoarele ingrediente:
Aluat (l-am folosit si aici):
200g faina,
100g margarina/unt,
100g zahar,
1 lingura cacao,
1 ou,
1 praf de copt.
Umplutura:
1 kg branza de vaci,
250 g unt/margarina,
400 g zahar (merge si mai putin de atat, dupa cat o vreti de dulce),
4-5 oua (daca sunt mai micute, folositi 5 oua),
1 plic zahar vanilat,
2 pachete de budinca de vanilie,
stafide (pe care le hidratati un pic)
un praf de sare.
Nu am muncit tare mult. Am pus ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie. A muncit el pentru mine :)

Asa arata aluatul, e destul de lipicios. Puneti deoparte o nuca de aluat.

Ingredientele pentru umplutura le-am pus tot in robot. Cu ceva mai multa atentie, din cauza cantitatilor destul de mari: am amestecat intai branza cu zaharul si cu untul, ouale, aromele, apoi am pus praful de budinca si stafidele.

A rezultat o compozitie cremoasa, fina...
Aluatul l-am pus intr-o forma de tort detasabila (pe fundul formei am pus hartie de copt, peretii i-am uns bine cu unt; peste hartia de copt, unsa, am pus putin pesmet); l-am intins cu mana, tapetand forma de copt (pe pereti am pus aluat cam pana la jumatate). Ca sa nu mi se lipeasca aluatul mi-am uns degetele cu ulei, dar le puteti umezi cu apa. Am turnat apoi umplutura.

Din nuca de aluat pastrata am format mici, cum sa le zic... bulinute, pe care le-am presarat pe suprafata pastii.

Am dat pasca la cuptor. Cuptorul a fost preincalzit. Cam un sfert de ora am lasat un foc iute, dupa care am copt pasca la foc mic, cam o ora si jumatate. Am facut proba cu scobitoarea, cand a iesit curata am oprit cuptorul, lasand pasca sa mai sada un pic in cuptor. Mi s-a rumenit un pic mai mult decat as fi vrut, dar asta mi-e cuptorul :)

Iata si alte instantanee...



Sper sa va placa!




Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com