contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pasta De Fasole Rosie Cu Leurda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu puteam sa ratez combinatia, sigur ca nu. Aici e pasta de fasole. Asta nu are masline, usturoi si cimbru. E bine sa o lasati o juma' de ora la frigider inainte sa mancati, ca sa-si lase leurda aroma. Ah, si slanina e pur si simplu decor acolo.


De leurda si alte ierburi is pline pietele. E foarte misto sa te imbie doamnele cu "hai, domnisoara, la leurda, spanac, stevie", etc., e regal, de-a dreptul. Azi m-am dotat cu leurda, untisor, urzici, macris si stevie. Nu stiu ce fac din ele, dar m-am gandit la paste de casa cu urzici si ceva branza la cuptor, o tarta cu leurda pe care vreau s-o refac, apoi mamaliga cu mancare de urzici si cate si mai cate. Cica de maine "incepem lupta", zice colegu'. Cu kilogramele, desigur. Eu sunt intr-un proces de bunaciunizare, vreau ca pana la cumplita varsta de 30 sa castig si lupta cu kilele, si cu cearcanele, si cu paloarea de pe fata, si cu toate, toate :)). Partea proasta e ca pana la terifianta zi e mai putin de o luna. Dar nu ma las, bag tare. Multa iarba, ceai de soc cu lamaie si ghimbir si MgB6, daca nu uit. Vreau sa mi se zica, bai, femeie, nu ti se vede varsta. Mai vreau un tricou cu "I love my sourdough", cine stie, poate il si primesc si un pozar nou, ca sapuniera, saraca, vrea sa se duca-n raiu' ei. Gluma-i gluma, da' chiar rasufla din ce in ce mai greu si eu continui sa trag de ea. S-avem noroc si cat mai multa iarba ;)!
L.E. Altceva vroiam sa zic, de fapt. Ajunge lumea pe aici cautand mancare de leurda. Parerea mea e ca leurda ar trebui consumata cruda, in salate, in prima faza. Daca nu va face rau, bineinteles, ca poate nu o tolereaza toata lumea cruda. Gustul e foarte echilibrat in salata, cu un pic de otet, ulei si sare, leurda-i numa' buna de usturoiata. Eu inca mai testez, dar nu am ajuns la o mancare/varianta de a o gati care sa mi se para cu adevarat foarte misto.