contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Altfel De Prosciutto

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Se intampla sa intalnesc un om gospodar, care isi vinde marfa. Iar dupa cum arata o bucata din ce are el spre vanzare, intelegi: desi in momentul “creatiei” acesta poate era dus cu gandurile in alta parte, realizezi totusi cata dragoste a pus el in munca sa. Evident, pentru omul nostru treaba e doar o munca care trebuie facuta, nu sta el deasupra ei sa se gandeasca la dragoste, pentru ca dragostea asta vine din alta parte, nu din gandurile lui din acel moment. Dar pentru a atinge aceasta filozofie, este necesara multa munca si experienta. Pai iata, cand se intampla sa intalnesc astfel de oameni, inteleg imediat ce este de inteles, si nu pot pleca de langa el fara sa iau ceva. Astfel, s-a intamplat sa gasesc un om din acestia, care vindea o pucata de spate de vita zvantata (drept ca omul nostru era din Ukraina, la noi nu prea am intalnit produse facute dupa aceeasi tehnologie). Finetea texturii si aroma e ceva greu de descris. O felie din asta se topeste in gura.
paste cu prosciuto

Merge si la pus pe paine dar eu am decis ca voi face niste paste, inlocuind traditionalul prosciuto cu carne din asta. Pentru a simti aroma, am facut un sos clasic, fara multe arome. Am amestecat niste rosii pasate, busuioc uscat, oregano, usturoi tocat, sare, si am pus sa fiarba 20 minute la foc incet.
paste cu prosciuto

Intre timp, am mai adaugat niste piper mozaic proaspat macinat.
paste cu prosciuto

Pastele le am fiert al dente, cum se cuvine, le-am scaldata apoi in sos, am pus niste masline, si, inevitabil, parmezan.
paste cu prosciuto

Carnita noastra a mers asa cum am gasit-o la omul gospodar.
paste cu prosciuto

Italienii cu prosciutto al lor, au ce invata de la omul gospodar.
paste cu prosciuto

Sa fiti sanatosi.