contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Cu Bacon, Sos De Rosii Si Busuioc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Deoarece ne-a fost greu sa iesim pe o vreme ca si cea de ieri (9 grade Celsius la 1 Septembrie eu nu am mai intalnit nici macar in Vermont-unde e mult mai rece decat aici) si sa cumparam smantana, am decis sa transformam pastele cu bacon si smantana in paste cu sos de rosii, deoarece nu aveam smantanica in casa. Si sosul a iesit fenomenal.

Am folosit:

  • 250 g paste fierte
  • 1 conserva de rosii decojite -400 g
  • 200 g bacon taiat cubulete marunte
  • o priza de piper
  • 5 crengute de busuioc
  • 3 prize de patrunjel
  • 1 lingurita amidon alimentar amestecata cu 2 lingurite apa
  • 1/2 cana cascaval razalit
  • 3 catei de usturoi zdrobiti

1. Am fiert pastele. Intre timp am facut sosul.

2. Am prajit bine bine baconul intr-o tigaie non stick. Apoi am calit si usturoiul 30 de secunde. Dupa usturoi au urmat rosiile din conserva taiate marunt. Apoi am adaugat piper si busuiuc, iar la sfarsit patrunjelul.

3. Cand tot sosul era aromat si daduse un clocot am adaugat si amidonul amestecat cu apa. Am mai dat un clocot si am servit pe paste.

Senzatii tari. Jumatatea mea a spus ca a fost cel mai bun sos din ultimul timp. E ceva:)

POFTA BUNA!!

 

Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com