contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste In Doua Culori Cu Brocoli Si Ansoa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Tocmai am primit un cadou nepretuit de la prietena mea Sorina :dispozitivele de paste pentru Kitchen Aid-ul meu, asa ca descopar cat de bune pot sa fie pastele facute in casa, de mine.Ca pe cele facute de mama le stiam.De data asta am fost curioasa sa incerc pastele cu spanac.Si cum Tudor m-a intrebat daca pot sa fac paste fundite, m-am documentat si fundite am facut.Asa ca reteta asta in culorile primaverii, e o combinatie de paste obisnuite si paste cu spanac,o reteta pentru concursul organizat de Bonduelle si Sister's kitchen :Bonduelle zi de zi Inspirelle-Fii trendy in bucatarie
INGREDIENTE:
-200 g paste fundite
-200 g paste fundite cu spanac (home made)
-2 catei de usturoi decojiti si feliati
-8 fileuri de ansoa
-1/2 lingurita fulgi de ardei iuti
-30 g unt
-o lingura de ulei
-400 g brocoli
-2 linguri de pesto de busuioc
-sare,piper dupa gust
-o ceasca de parmezan ras
-o mana de rucola
-2 linguri de seminte de pin prajite usor
ptr.pastele cu spanac (daca le faceti in casa):
-200 g faina
-1 ou
-1/2 lingurita sare
-100 g sapanac congelat tocat
MOD DE PREPARARE:
Dupa cum v-am spus, am ales sa-mi fac propriile paste cu spanac,mai ales ca am primit accesoriile necesare pentru Kitchen Aid.
 1.Se framanta cu mixerul sau de mana aluatul format din faina,ou si spanac, pana rezulata un aluat elastic si matasos
 2.Se intinde foaia, ceva mai groasa decat la pastele obisnuite, cam 1,5 mm.De cate ori treceti foaia prin masina,infainati-o bine si scurtati-i lungimea, in felul acesta va va fi mai usor de lucrat cu ea.
 3.Foia obtinuta se imparte in dreptunghiuri  de dimensiunea dorita.Partea laterala a dreptunghiurilor se taie cu o rotita zimtata
 4.Apoi cu degetele infainate se strange fiecare dreptunghi la mijloc,pentru a forma fundita.Se lasa la uscat cam 5-10 minute, dupa care se fierb in apa cu sare, aproximativ 3-5 minute,depinde de grosime.Dupa 2 minute incercati-le ca sa nu le suprafierbeti .
5.Se fierb si pastele albe conform indicatiilor de pe pachet,sau daca le faceti dumneavoastra si le fierbeti proaspete ,cam dupa 2-3 minute ar trebui sa fie gata.Incercati-le intotdeauna, ca sa nu fie suprafierte.
6.Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg de apa (pastrati putina apa din cea in care au fiert)
 7.Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga putin ulei ca sa nu se arda untul, apoi se adauga usturoiul ,se rumeneste usor, se adauga fulgii de ardei si fileurile de ansoa.Se calesc impreuna 30 de secunde.Fileurile se vor topi si vor da un gust deosebit preparatului final.
 8.Se adauga floretele de borcoli si putina apa in care au fiert pastele, se calesc impreuna 2 minute, apoi se adauga pastele, pesto si parmezanul se ameteca, se potriveste de sare si piper si se inchide focul


9.Se servesc presarate cu frunze de rucola, seminte de pin usor prajite si parmezan ras.
Pofta buna !