contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Penne Cu Spanac Si Prosciutto

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Repede, repede, ca vreme multa nu prea este. Urmeaza o reteta fulger, mai degraba de sos pentru paste, decat de paste, pentru ca pe alea ar trebui sa le stiti deja a le face (fierte al dente, in apa sarata moderat, cu putin ulei de masline). Deci, in tigaie, pe ulei de masline, se “inmoaie” o ceapa tocata marunt, se pune 150-200 g spanac conservat si se gateste la foc mediu, cu putina sare si piper, cam 10 min. Dupa, se pun bucati taiate pai de prosciutto crudo, busuioc proaspat tocat (sau uscat – de care aveti), masline negre, fara samburi. Apropo, daca aveti maslinele cu samburi, puteti scapa de ei apasandu-le cu latul lamei de cutit – veti obtine doua jumatati de maslina si un sambure netrebuincios. Deci, toata simfonia din tigaie o mai gatiti vreo 4 minute si sosul e gata. Aveti, la urma asa: paste penne, sos peste si parmezan dat prin razatoare. Gata.

paste cu spanac

Pofta mare, pana la noi intalniri, mai pe indelete.