contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Proaspete Cu Roșii, Usturoi și Busuioc…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Pastelor pe care le-am făcut aici le-am adăugat un sos destul de simplu. Mie la origine așa mi-au plăcut pastele, cu un sos cât mai simplu de roșii și obligatoriu cu usturoi. Mai târziu și mai ales din cauza lu’ Cip am început să adaug și altele pastelor pentru că lui i se păreau prea goale așa. Cum el nu-i aici am făcut niște paste simple, dar de data asta cu roșii proaspete nu cu bulion sau roșii de conservă.

Despre pastele proaspete nu vă mai povestesc, vedeți povestea aici.

Vă povestesc doar despre sos.

Am luat 4 roșii nu prea mari, le-am crestat și le-am pus într-o oala cu apa care aproape fierbea pe foc. După ce au început să se dezpielițeze, le-am scos din apă și le-am curătat de pieliță de tot.

Am pus tigaia pe foc la încins și mai apoi ulei de măsline și usturoi mărunțit. Dacă mă întrebați cât usturoi am pus, aș zice vreo 5-6 căței și poate aș fi pus chiar mai mult. Am râșnit peste și niște ardei mici iuți.

Am adăugat apoi roșile decojite tăiate cubulețe cu tot cu zeama lăsată pe tocător. Mai târziu am strivit cu ajutorul spatulei de lemn bucățile de roșii.

Când sosul s-a mai îngroșat am adăugat și pastele fierte și scurse de apă.

Apoi câteva roșii chery tăiate pe jumătate. Am pus capacul pentru vreo 2 minute să se înăbușe un pic la aburi fără să se fac prea mult și să se dezintegreze.

Am amestecat și am oprit focul iar pe deasupra am pus și niște busuioc proaspăt tocat.

Când le-am mâncat am adăugat și parmezan ras și niște busuioc.

Dacă nu vă interesează exact cum se cheamă ceea ce mâncați și nu țineți să mâncați ceva neapărat 100% italienesc, puteți încerca și varianta cu brânză rasă pe deasupra. Eu am încercat și cu brânză de capră și mi-au plăcut și ele foarte mult.

Când fac poze câteodată nu știu cum se face că mă mai trezesc  cu el prin ele :D

Urmează și cealaltă jumătate de aluat de paste cu alt sos… Zi bună!


Filed under: Retetele mele... Tagged: apa, ardei iuti, branza de capra, busuioc, busuioc proaspat, faina, oua, parmezan, paste de casa, paste proaspete, paste proaspete cu rosii usturoi si busuioc, rosii, rosii cherry, sare, ulei de masline, usturoi