contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Ficat Cu Hribi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ideea ii apartine lui Emil si-i multumesc pt inspiratie :)
Un pate cu ficat de pui, o delicata aroma de hribi si un strop de cognac (Courvoisier in cazul meu :) )
500-700g ficat de pui (chiar n-am cantarit)
100g unt
1 ceapa mare sau 2 mici sau 2 fire de praz
50-100g hribi uscati (porcini funghi) inmuiati in apa pt 1-2 ore
3-4 linguri de cognac
sare si piper dupa gust
1 crenguta de cimbru verde (ce tufa simpatica am in gradina )
- am lucrat intr-o tigaie incapatoare
- in untul incins se adauga ceapa, pret de 1-2 minute, amestecand incontinuu, urmeaza ficatul care se caleste pt vreo 5 minute, il vrem gatit, nu sangeriu ori uscat
- se pune cognacul, apoi ciupercile scurse de apa, pt alte 2 minute
- se trage tigaia deoparte si se lasa la racit
- amestecul se varsa in robotul de bucatarie, se sarea, pipereaza si se transforma totul in pasta
- se da totul la rece pt aproximativ o ora
- se serveste pe o felie din painea preferata, la noi s-a nimerit sa fie ciabatta si daca vreti sa sa va aventurati intr-un necunoscut delicios, :)) radeti putina ciocolata neagra (cacao minim 80%) peste pateu si-apoi serviti.
Daca va intrebati in ce l-am pus, raspunsul este intr-o lamaie! :)
Am taiat un capacel de 2cm intr-o parte si (cu chiu cu vai :) ) am scos miezul lamaii (m-am folosit de-o lingura pariziana ) Ideea e superba pt paste cu peste.
Am umplut lamaie bine, bine cu pateu, am dat-o 30 minute la congelator si-apoi am feliat-o.


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com