contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Ficat De Pasare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De foarte mult timp imi doream sa fac si eu un pate de casa, si rau am facut ca am pierdut atata timp. O bunatate a iesit!!


Ingrediente:
550 g ficat de pasare
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru
4 catei usturoi
sare
piper
170 g unt + 30 ptr topit
lapte cat sa acopere


Ficatul se spala bine-bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in lapte, impreuna cu foile de dafin si cimbru, pentru 40 minute. Am adaugat si cateii de usturoi striviti cu lama cutitului, si am mai lasat sa fiarba 10 minute.
Am lasat ficatul l-a racit, apoi l-am pus in blander impreuna cu 170 g unt. 
Am potrivit de sare si piper si am mixat pana s-a facut ca o pasta. 
Am pus pasta in 2 caserole cu capac, iar deasupra am turnat unt topit si racit. 
Am dat la frigider si am papat cu mare pofta!