contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am dat de aceasta reteta pe un blog pe care il urmaresc cu placere, si anume blogul lui Flori. Cred ca imi place asa mult pentru ca face niste prajituri extraordinare, pe care incet incet sper sa am timp sa le testez. Macar pe cele cu ciocolata :D
In weekend am incercat reteta de pateuri, foarte potrivite langa un pahar de vin sau bere. Am condimentat putin mai mult, folosind nucsoara si pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede s-au terminat :)



Nu am numarat cate au iesit, dar am copt 2 tavi de la aragaz pline, asa ca erau destul de multe:
  • 200 g branza dulce de vaci (am folosit degresata)
  • 100 g telemea
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • piper, nucsoara
  • 1 ou
  • chimen, susan
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa il putem pune in aluat. Telemeaua am dat pe razatoarea cea mai mica si am facut un aluat din unt, branza dulce, telemea, faina, jumatate lingurita de piper si o lingurita de nucsoara. Nu am framantat prea mult, doar cat sa se incorporeze toata faina. Cand este gata, formam o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider cam o ora, ca sa se intareasca.

Pe masa presarata cu faina, intindem o foaie destul de groasa din aluat (cam jumatate de cm - 1 cm) si folosind o forma sau un pahar taiem pateurile. Daca aluatul devine prea moale si lipicios, trebuie pus din nou la frigider pentru 10 - 15 minute, cat sa se raceasca si sa revina la consistenta initiala.
In tava punem hartie de copt si asezam pateurile destul de apropiate, pentru ca nu vor creste decat foarte putin. Ungem fiecare pateu cu ou, presaram susan, chimen sau ce va place peste si dam la cuptorul incins la 180 - 200 de grade pentru aproximativ 30 - 40 de minute.

Aroma nucsoarei este foarte placuta, si se combina bine cu branza din compozitia pateurilor. La calorii nu stam prea bine, sunt cam 385 calorii / 100 grame, dar cateva pateuri la o petrecere sunt ok :)



Printeaza reteta (fara imagini)




Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com