contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste La Cuptor, In Sos De Vin Si Smantana - O Reteta Rafinata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va propun azi o reteta rafinata si delicioasa de pregatire a pestelui:

Ingrediente:
peste de care va place, in jur de 1 kilogram - eu am avut doua dorade regale pe care le-am gatit intregi, in aceasta maniera, au fost minunat de gustoase dar data viitoare am sa fac reteta asta cu peste file, nu intreg
1 ceapa alba
150 ml. de vin alb sec
200 ml. de smantana pentru frisca
2 linguri de ulei de masline
1 lamaie - coaja rasa si zeama (pentru cine nu agreaza gustul prea acru, se poate reduce sau chiar elimina cantitatea de zeama de lamaie)
1 lingura de tarhon uscat sau verde
sare, piper
3 linguri de faina integrala, pentru tavalit pestele
3 linguri de ulei de masline, pentru prajit
optional, putin cascaval ras, pentru gratinat
Preparare:
Pentru ca am folosit peste intreg (dorada regala), mai intai l-am curatat bine de solzi, l-am spalat si i-am decupat coada si inotatoarele, apoi l-am sarat si piperat:

Daca se foloseste peste-file, nu trebuie decat sarat si piperat, evident.
Se aprinde cuptorul si se seteaza la 180 de grade Celsius.
Pestele se tavaleste in faina, se incing 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si se prajeste rapid, pe ambele parti:

Se scot pestii prajiti din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent:

Intr-o tigaie curata, se incing 2 linguri de ulei de masline si se caleste ceapa curatata si tocata fin:

Cand ceapa se inmoaie, se toarna in tigaie vinul, se adauga tarhonul, zeama si coaja rasa de lamaie, sare si piper:

Se fierbe sosul 7-8 minute, apoi se paseaza:

Se adauga smantana, se omogenizeaza si se potriveste gustul de sare si piper:

Se toarna sosul peste peste, in vasul termorezistent:

Optional, se poate presara si ceva cascaval ras:

Se da pestele astfel pregatit la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius, pentru 25-30 de minute, adica pana se rumeneste frumos. In timpul coacerii se stropeste de cateva ori cu sosul din tava.

Pestele se serveste cald, cu garnitura preferata, stropit cu deliciosul sos si decorat cu o felie de lamaie. Eu am ales, ca si garnitura, pastele integrale verzi.

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com