contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Peste Umplut Cu Varza-specialitate Dobrogeana - Reteta Participanta La "concursul Diverse Retete Pentru Diverse Diete" Organizat De Diva Hair

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Poate o sa va intrebati de ce am optat pentru dieta mediteraneeana si pentru dieta pe baza de legume si de ce sustin cu tarie  aceste doua diete.
Dieta mediteraneeana este un plan alimentar bine pus la punct si care combina cu mare usurinta si succes elemente de gatit in stil mediteraneean.
O  sa incerc sa  argumentez putin alegerea mea de a participa la acest concurs si poate  va voi convinge in primul rand ca dieta mediteraneeana este inainte de toate un stil de viata sanatos.
Mi se pare o alegere perfecta acest concurs, acest schimb de idei, de retete,de sfaturi practice pentru o alimentatie si o viata perfecta.Mai multe detalii gasiti accesand linkurile de mai jos:


Acest concept nutritional include un consum ridicat de fructe, legume si cereale , un consum mediu de ulei de masline , peste si carne alba si un consum redus de carne rosie, produse lactate si grasimi saturate.
Vinul rosu de asemenea este permis cu moderatie deoarece contine anti-oxidanti - polifenoli care ofera o protectie impotriva bolilor cardiovasculare.

Cercetarile au aratat ca dieta mediteraneeana   reduce riscul de boli cardiovasculare  si nu numai,iar rata de deces este  mult mai redusa,de asemenea.
Din acest motiv, cele mai multe daca nu toate organizatiile stiintifice majore incurajeaza adultii sanatosi pentru a adapta un stil mediteraneean de a manca ca si cea a dietei mediteraneene pentru prevenirea bolilor cronice majore,combaterea obezitatii, iar acestia la randul lor ar trebui sa educe tanara generatie pentru adaptarea  la acelasi stil de viata sanatos.

Peste umplut cu varza-specialitate dobrogeana





Pentru aceasta reteta se foloseste de regula crap sau caras.

Ingrediente:

- 6 buc.caras mai mare
- am folosit o varzica proaspata de cca 800 g (se poate folosi si varza murata desarata si stoarsa bine in prealabil)
- 2 rosii,o lingura bulion si suc de rosii sau dupa gustul fiecaruia
- 2 buc. de ceapa uscata ; se poate folosi si ceapa verde
- o legatura marar
- 2 buc. de ardei gras,capia sau gogosar
- sare de mare,piper,cimbru,piper boabe,boabe de coriandru,3-4 foi de dafin
- 100 ml vin rosu
- ulei de masline

Mod de preparare:
Se prepara in prealabil varza calita, in cel mai simplu mod: varza proaspata sau murata se toaca marunt,se stropeste cu putin ulei de masline si se fierbe inabusit  impreuna cu rosiile tocate,bulion,ceapa taiata pestisori si ardeiul tocat marunt.


La sfarsit se adauga mararul tocat,se sareaza si se condimenteaza dupa gust. Aceasta compozitie este folosita la umplutul pestisorilor .


Dupa ce au fost umpluti pestii ,se prind cu cate o scobitoare si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline,se presara in tava piper boabe, boabe de coriandru,foi de dafin si se dau la cuptor pentru cca 15-20 de minute,dupa care se scoate tava din cuptor,se toarna suc de rosii dupa gust ,vinul si se reintroduce tava la cuptor pana se rumenesc frumos pestisorii ...
Se pot servi cu mamaliguta ( are in jur de 80  kcal la 100 de grame) sau paine prajita stropita cu putin ulei de masline.La fel de bine puteti opta pentru mamaliguta rumenita putin pe gratar... este o nebunie...

Va doresc din tot sufletul Pofta buna!!!

 









Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com