contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pfirsich-maracuja- Passion Fruit-schmetterlingstorte / Tort Fluture Cu Piersici Si Maracuja Passion Fruit

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pfirsich-Maracuja- Passion Fruit-Schmetterlingstorte / Tort Fluture cu piersici si Maracuja Passion Fruit
von Konditormeisterin Marianne Honold
Genuß pur…
Reteta de la maestra cofetara aici-Marianne Honold
Savurare maxima, arome nu mai zic…





Buttermürbteig für den unteren Tortenboden

  • 50 g Puderzucker
  • 150 g Mehl
  • 100 g Butter
  • Salz /Vanille

Zubereitung

Alle Zutaten miteinander verkneten. Den Teig kaltstellen, dann ausrollen und Tortenboden ausstechen und im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad etwa zehn Minuten abbacken.
Aluat farimicios pentru primul blat de jos
50g zahar pudra, 150g faina, 100g unt, sare si vanilie ori din baton ori vanilat
Toate ingredientele se amesteca pina se leaga putin. Nu trebuie musai sa fie omogen. Se da la frigider pentru circa 30 de minute. O forma cu dimensiunea de 26cm se tapeteaza cu hirtie de copt si se pune aluatul care se intinde. Eu nu ma complic cu intinde-l, si..si…il modelez direct in forma. Avind destula grasime, se omogenizeaza el la copt. Se fac citeva gauri cu o furculita si se da la cuptorul preincalzit
-180°C pentru circa 10 minute.
schmeterling1a
schmetNild 
 Dunkler Wienerboden
  • 3 Eier
  • 75 g Zucker
  • 2 g Salz
  • 20 g Wasser
  • 50 g Mehl
  • 40 g Weizenstärke
  • 10 g Kakao
  • 25 g Butter (flüssig)

Zubereitung

Eiermasse über dem Wasserbad warm schlagen, Wasser einträufeln, vom Herd nehmen und zehn Minuten lang kalt schlagen. Anschließend Mehl, Kakao, Weizenstärke und zuletzt die warme flüssige Butter einmelieren. In eine Springform (Durchmesser 26 cm) geben und im vorgeheizten Backofen bei 170-180°C etwa 25 Minuten backen.




Blat de cacao tip biscuit
3 oua, 75g zahar, 2g sare, 20 ml apa,
50g faina, 40g amidon alimentar, 20g cacao, 25g unt lichid
Ouale se pun intr-un vas pentru la baie de abur si se bat la mixer impreuna cu zaharul si sarea, adaugind treptat si apa. ATENTIE!-apa  din vas nu are voie sa fiarba, daca ouale devin prea fierbinti se fac omleta. Cind au o temperatura calda se iau de pe vasul cu aburii si se mai bat in continuare circa 10 minute. Trebuie sa fie ca o crema , groasa, voluminoasa. Cu o paleta se incorporeaza usor faina, amidonul amestecat cu cacaua si la sfirsit se incorporeaza si untul. Se toarna intr-o forma cu dimensiunea de 26 cm. si se da la cuptorul preincalzit-170-180°C pentru circa 25 de minute.










Füllung


  • 1 EL Pfirsichmarmelade

  • 1 Dose Pfirsiche

  • 200 g Maracujasaft

  • 1 TL Puddingpulver

  • 2 Eigelbe

  • 5 Blatt Gelatine

  • 800 g Sahne geschlagen

  • 50 g Zucker
Pentru umplutura:
marmelada de piersici sau caise,
1 cutie mare cu compot de piersici, 200ml suc, nectar de pirsici cu maracuja sau numai maracuja, 1 lingura cu virf cu praf pentru budinca cu gust dde vanilie sau frisca,
2 galbenusuri, 5 blaturi de gelatine-echivalent cu 1l de lichid, vanilie din baton sau vanilat,
800g de frisca batuta, 50g zahar
schmetBildd3 schmeterling


Zusammensetzen

Mürbteigboden mit Pfirsichmarmelade abstreichen. Den Biskuitboden einmal quer durchschneiden. Die obere Biskuitscheibe in eine runde flache Schüssel (nicht größer als 26 cm) einlegen. Den unteren Boden auf den Mürbteigboden legen.
Maracujasaft mit Eigelb und Speisestärke zu einer Creme kochen und die eingeweichte Gelatine darin auflösen. Die Creme abkühlen lassen und dann die Sahne unterheben. Die Hälfte der Sahnecreme mit den Pfirsichstücken versetzen und in die mit dem Biskuitboden ausgelegte Schüssel füllen. Nachdem diese Sahne etwas angezogen ist, Schüssel umgekehrt auf den vorbereiteten Boden stürzen, damit eine Kuppel entsteht. Das ganze mit einem Tortenring umstellen und die Restsahne einfüllen. Die Torte kalt stellen
.

schmetBild2
Preparare:
Aluatul fraged se unge cu marmelada. Blatul de cacao se taie odata pe mijloc. Un blat se pune peste blatul fraged. Al doilea blat se pune intr-un castron nu prea inalt si mai mic de 26cm, sa fie atita de mare ca sa incapa pe blat, dar sa mai si ramina o margine mica de jur imprejur…
Sucul de Maracuja se mai poate inbunatati cu ceva sirop de Maracuja.
Iubesc gustul si mirosul…
Din suc, praful de budinca, 50g zahar si cele 2 galbenusuri se prepara o crema groasa. Mai intii se amesteca totul si apoi se da de citeva ori in fiert. Gelantina se inmoaie in apa 10 minute, se stoarce bine si se adauga in crema fierbinte amestecind continuu. Se lasa la racit. Intre timp se bate frisca, dar nu teapana de tot. Fructele se taie mai marunt si se pun la scurs. Cind sa racit crema se incorporeaza in frisca. Din aceasta cantitate se amesteca jumatate cu fructele si jumatate ramine asa simpla. Partea de frisca cu fructe se adauga in castronul cu blat si se da la rece pina se incheaga, ingroasa…Stiti voi ce vreau sa zic, lol…
Castronul cu bunatatea din inauntru se intorce peste celelalte blaturi. Se aseaza cit mai la mijloc. De jur imprejur se ansambleaza un inel pentru torturi si se adauga frisca aceea simpla. Se poate niveli sau lasat cu ceva guguloi. Se da la rece.



















Maracujasaftspiegel

  • 200 g Maracujasaft
  • ½ Pck. Vanillecreme-Instant (oder Saftbinder)
  • ein Blatt Gelatine

Zubereitung

Den Maracujasaft mit dem Cremepulver verrühren und mit der aufgelösten Gelatine versetzen, dann auf die Torte fließen lassen und diese kalt stellen.

Oglinda din nectar de Maracuja:
200ml suc, nectar de maracuja
1/2 pachet cu praf pentru crema de vanilie fara fiert
1 blat de gelantina
Se amesteca nectarul cu praful pentru crema si se addauga blatul de gelantina inmuiat precedent, stors si dizolvat. Se adauga peste tort si se da la rece.




Für den Schmetterling die Torte einmal halb durchschneiden. Dann die Tortenhälften auf einer vorbereiteten Platte an den runden Seiten wieder zusammensetzen. So entsteht die Grundform eines Schmetterlings. Den Körper formen sie mit einer Schokoladen überzogenen Banane in der Mitte aufgelegt. Dekorieren Sie den Schmetterling nach Belieben mit gemischtem Obst!
Gutes Gelingen! Cami
3809_57f1f932b4ffcdebef4c
Pentru a obtine forma de fluture, se taie odata pe mijloc, apoi se rasucesc portiile avind partea cu taietura in afara. Se unesc la mijloc la distanta dorita. Trupul l-am facut dintr-o banana, pe care am glazat-o cu ciocolata de menaj. Coarnele le-am facut din 2 batoane de vanilie. De fapt era planuit din ciocolata, dar cine a mai rezistat la mirosurile si aromele pe care le da tortul… Voi il ornati cum doriti.
Spor si reusinta!
Cami














Guten Appetit!








Pofta buna!
Habt einen schönen Tag!
O zi buna tuturor! Una buonna giornada! Une bonne journe!Cami


Articol recomandat de cami-lecker-wittmacher.blogspot.com