contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piept De Pui Cu Sos De Rodii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Reteta asta se afla printre preferatele mele, insa asta e doar a doua oara cand o fac acasa. De obicei o mananc la restaurantul meu oriental preferat, Ali Baba. Daca locuiti in zona Piata Muncii sigur il stiti. E genul ala de restaurant care arata dubios dar care serveste niste mancaruri de te lingi pe degete. Felul asta e cunoscut sub numele de ras asfour si exista si in varianta de vita. Cum eu sunt insa fana carnii de pui, prefer aceasta varianta, de cele mai multe ori alaturi de o salata de patrunjel si de lipie calda.

     Aseara insa am incercat reteta acasa si am fost foarte multumita de rezultat. A fost gata in doi timpi si trei miscari si la fel de repede s-a si terminat.
Ingrediente
Pentru 4 persoane, timp de preparare 30 de minute
·         2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati cubulete –eu am folosit piept de pui dezosat Fragedo de la Transavia
·         2 cepe mari
·         1 baton de scortisoara
·         1 lingurita coriandru boabe
·         3-4 cuisoare
·         Sare
·         300 ml suc de rodie proaspat stors
·         Suc de lamaie
Preparare
       Pentru inceput tocam ceapa pestisori. Taiem pieptul de pui cubulete. Intr-o tigaie incapatoare incalzim o lingura de ulei de masline apoi adaugam ceapa si o calim cateva minute pana se inmoaie. Adaugam cubuletele din piept de pui si le calim si pe ele timp de 5 minute, amestecand constant. Adaugam condimentele si sucul de rodie si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pana ce carnea este moale si sucul s-a concentrat intr-un sos gros si aromat. Servim imediat, stropind cu suc de lamaie dupa gust.

      Cam asta ar fi reteta de azi. Va provoc sa o incercati si sa imi spuneti ce parere aveti. Credeti ca s-ar potrivi si alte condimente? Oare daca folosim melasa de rodii din comert gustul si culoarea vor fi mai intense? Astept ideile si sugestiile voastre in comentariile de mai jos.
                                                                                                 yours truly, lebanese food lover, 
                                                                                                                            Lavinia