contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piine Ardeleneasca Cu Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Normal ca incep postarea cu poza piinitei privita drept in ochi... de gust nu va pot descrie cit e de delicioasa...
Reteta o am de aici
E prima oara cind fac piine cu cartofi, desi am fost tentata de multe ori, parca mi-era frica de rezultat...
Ingrediente: 
* 400 g faina
* 400 g cartofi
* 100 ml apa fierbinte
* 10 gr drojdie uscata
* 1 lgt sare (10 g am pus)
* 1 ou
Am curatat, cintarit, spalat si dat prin razatoare, cartofii. Dupa care i-am pus intr-un vas si am turnat apa clocotita deasupra, am lasat timp de 2 minute, apoi am rasturnat totul intr-o sita, asa s-a scurs apa, dar am mai apasat cu mina ca sa iasa cit mai multa apa din cartofi.



In masina de piine am pus apa calda (in reteta originala scria fierbinte), am adaugat oul, apoi cartofii



sarea, faina si drojdia



si am dat drumul la programul pentru framintat, adica 14 minute.
Am rasturnat aluatul pe masa de lucru bine infainata, vedeti ca aluatul are o consistenta destul de moale si lipicioasa. Am framintat aluatul si l-am invirtit pe toate partile, pina nu s-a mai lipit de miini.


Intr-un vas yena tapetat cu faina, am pus aluatul sub forma de piine, l-am acoperit ca de obicei cu o folie de nylon si cu doua pahare la capete sa nu se lipeasca aluatul si l-am lasat la dospit timp de doua ore.


Cu pensonul muiat in apa calda, am uns deasupra piine, apoi am presarat faina din abundenta...



si am bagat piinea in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 40 de minute.
Piinita are o coaja usor crocanta, miezul irezistibil de molcut si delicios...
Nu va faceti probleme ca piinea e marisoara, pentru ca dispar imediat feliutele.



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com