contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piramide De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






Ingrediente:

Foi

6 oua

6 lg zahar

6 lg faina

razatura de portocala

Crema

4 oua

400gr zahar

4 lg apa

doua esente rom(fiola)

100gr cacao

doua pachete margarina rama

Glazura

200 gr ciocolata

150ml frisca

50 gr unt

Mod de preparare:

Foi

Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu doua lg de zahar si razatura de portocale.Se amesteca lejer cele doua compozitii peste ele adaugam faina cernuta si o incorporam usor.Pe hartie de copt intindem doua foi care le coacem la foc potrivit fara a le rumeni prea tare.Dupa ce le-am copt le pastram una peste alta pudrate bine cu zahar ca sa nu se lipeasca.

Crema

Ouale ,zaharul si apa se bat bine si se pun la fiert pe baie de apa pana ce se ingroasa.Peste aceasta compozitie adaugam cacao cernuta amestecam bine si lasam sa se raceasca.Mixam aceasta compozitie impreuna cu margarina iar la final aromatizam cu rom.Uumplem cele doua foi cu crema iar deasupra trasam cu ajutorul unui pos cu dui suluri de crema unul langa altul Al doilea rand de crema se traseaza una da si una nu astfel formand mici piramide.Se da la rece dupa care se glaseaza cu glazura preparata astfel:ciocolata ,frisca si untul se tin pe foc pana ce compozitia incepe sa se topeasca ,binenteles amestecand continuu ..fara a o fierbe.

Dupa ce a fost tinuta la rece se portioneaza in mici piramide.


Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com