contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Piure De Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Piure-ul de spanac este una din mancarurile noastre preferate. Fie ca il servim alaturi de ochiuri sau alaturi de ficatei ramane un deliciu de fiecare data. 
Am mai incercat si alte retete pana acum, dar nimic nu se compara cu piure-ul facut de mama.


Reteta este foarte simpla, iar singurul consumator de timp este curatatul spanacului. 
Migalos, nu? Dar merita!

Ingrediente: 1 kg spanac, 100 gr unt, 3 linguri faina, 300 ml lapte, sare, 3 catei de usturoi


Curatam spanacul si il oparim pana se inmoaie. Il tocam fie cu cutitul, fie cu robotul de bucatarie sau blenderul.

Separat topim untul. Il tragem de pe foc si incorporam faina si laptele. Amestecam cu grija sa nu se formeze cocoloase. 
Punem din nou craticioara pe foc si fierbem amestecand in el pana se ingroasa putin. Adaugam spanacul si mai fierbem 20 de minute.
Adaugam usturoiul pisat si potrivim de sare.


Si o mica portie si pentru voi...


Pofta buna!