contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza Cu Salam

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


E inca cald afara, nu prea avem chef de stat in bucatarie. O pizza ne scoate din impas. Chiar daca trebuie sa dam drumul la cuptor, totusi se face repede si ne potolim foamea, asta daca place la toti membri familiei.

Ingrediente aluat:
* 300 g faima
* 20 g de drojdie
* 3 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita de zahar
* 1 lingurita de sare
* 120-150 ml apa calduta

 

Ingrediente umplutura:
* 12-14 felii salam crud uscat
* 100 g salam de vara
* 100-120 g sos de rosii
* 1 cutie de ciuperci
* 150-200 g mozzarella
* masline feliate
* oregano      * busuioc
* ulei de masline

 


Mod de preparare:
Pentru aluat se pune drojdia cu zaharul, putina faina, in putina apa calduta. Se lasa la dospit. Cand a crescut se amesteca cu restul de faina, sarea, uleiul si apa calduta. La inceput aluatul este umed si foarte lipicios, dar pe masura ce se continua framantatul si se incorporeaza toate faina, va deveni mai consistent si se va desprinde de pe marginile castronului. Cantitatea de faina trebuie pusa in asa fel incat aluatul sa aiba o elasticitate si sa se simta putin lipicios, nu ca la aluatul de paine. Odata toate amestecate, se acopera vasul cu un prosop, si se lasa la temperatura camerei.


Din cantitatea de aluat este pentru doua pizza. Deci se imparte in doua, apoi pe rand se intind pe planseta cu sucitorul, de diametrul tavi si de grosime 6-7 mm. Pe aluatul asezat deja in forma, se intinde sosul de rosii, se pun deasupra mozzarella (eu am inlocuit cu cascaval), ciupercile feliate de conserva, salamul de vara taiat fasii, salamul crud-uscat in felii intregi si maslinele feliate.


Se presara busuioc si oregano si se stropeste cu putin ulei de masline. Se da la cuptor cca 20-25 de minute, in functie de cuptor.


Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com