contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pizza - Primele Incercari

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


duminica la pranz, pizza. cu blatul subtire, cum se face in italia. nu mi-a reusit foarte subtire dar mai incerc :)

blatul il faci ca la calzone. dupa care il intinzi cu facaletul. incearca sa-l intinzi cat de subtire poti, pentru ca el mai creste in cuptor.
cum argazul nu are cuptor pe lemne, si nici temperatura de acolo, trebuie sa bagi blatul gol 5-7 minute sa se coaca putin dupa care il scoti si incepi sa pui topingurile (aici jamie o. spune ca face 4-5 blaturi, pe care le congeleaza si cand vine seara acasa le baga la cuptor, asa congelate - eu inca n-am incercat).
obligatoriu il ungi cu pasta de rosii. subtire cu o pensula. presara mozzarella rasa in strat uniform.
pizza prosciutto e funghi - peste mozzarella pune ciuperci proaspete taiate felii groase de 4 mm si prosciutto crudo(in cazul de fata eu am pus cam putine ciuperci si prosciutto de frica sa nu se cruzeasca blatul. data viitoare o sa fiu mai generos :))
pizza quattro forrmaggi - peste mozzarella presara gorgonzola, fontina/emmeentaler, parmezan/gran padano.


pizza con pesce - pe gril frige un peste doar cu sare de mare (eu am folosit chefal). cand e gata, dezoseaza-l si pune-l peste blatul uns cu rosii si mozzarella.


alaturi s-a baut dupa preferinte calcos do tanha duoro si sec de murfatlar, sauvignon blanc.


Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com