contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plăcintă Cu Brânză şi Ciocolată

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Aceste straturi de brânză dulce, migdale şi ciocolată constituie un desert excelent, care este mai mult decât o plăcintă.
Plăcinta se pregăteşte rapid, graţie foilor de plăcintă (mare om cel care le-a inventat), iar dacă vă mobilizaţi, aveţi nevoie de:
1. 1 pachet foi de plăcintă
2. 1/2 pachet de unt
3. 250 g cremă de brânză Mascarpone
4. 250 g brânză proaspătă de vaci
5. 2 ouă
6. 1 esenţă de vanilie
7. 2 linguri miere
8. 50 g migdale tăiate lamele sau nuci mărunţite
9. 50 g ciocolată de menaj
10. zahăr pudra şi cacao pentru cernut deasupra.
Procedaţi astfel:
- preîncălziţi cuptorul la 200 de grade C;
- ungeţi cu unt şi tapetaţi cu pesmet o tavă cu dimensiuni de 30/18 cm şi întindeţi 4 foi pe fundul tăvii, ungând fiecare foaie cu unt topit.

- amestecaţi brânza Mascarpone cu brânza de vaci, ouăle, esenţa de vanilie şi mierea, până ce devine o cremă legată.
- puneţi peste foile din tavă jumătate din cremă, peste care presăraţi jumătate din migdale şi jumătate din cantitatea de ciocolată rasă.
- întindeţi iar 4 foi de aluat unse cu unt, peste care aşezaţi restul de cremă, migdale şi ciocolată.
- acoperiţi plăcinta cu restul de foi rămase, unse cu unt.
- rulaţi marginile plăcintei şi o tăiaţi în bucăţi egale, cu un cuţit bine ascuţit.
- coaceţi plăcinta la foc mediu spre mic, aproximativ 30 de minute, până ce aceasta se rumeneşte frumos.
- presăraţi plăcinta cu zahăr pudră şi cacao.
Serviţi fierbinte. Este o plăcintă rafinată şi foarte gustoasă. Merită încercată!



Articol recomandat de ioana-retetecalamamaacasa.blogspot.com