contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




200 ml. lapte caldut
50 gr. unt topit si racit
5 linguri de zahăr
o priză de sare
2 plicuri zahăr de vanilie
3 linguri de ulei
1 cub drojdie proaspata

1 ou
550 g faina
pt umplut

450g branza dulce
1 ou
4-5 linguri zahar
stafide   
zahar vanilat,esenta de rom , zeama de lamie....
 pt uns
2 galbenusuri de ou
2 linguri lapte

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.
Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.
Se pune
peste drojdie o ceasca de faina si oul batut si se amesteca, apoi jumate din unt, o ceasca de faina , iar unt, iar faina .Se amesteca bine dupa fiecare.
Se framanta bine un aluat pe masa infainata.
Se lasa la crescut acoperit cu un prosop timp de o ora si jumatate.

Noua ne plac mai micute, sa nu aiba mult aluat asa ca am impartit aluatul in doua si am intins din fiecare cate o foaia mai subtire.
Daca va plac mai inalte si mai groase se poate face o singura tava intinzand bineinteles aluatul mai gros.
Se imparte aluatul in doua, se intinde aluatul se imparte in patratele pe care se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se pun tava.
Eu am facut doua modele unul tip plic si unul tip boccelute, am lipit capetele si le-am pus cu fata in jos.
Se lasa la crescut 20 minute , se ung cu galbenus, se presara zahar si se dau la cuptor.




Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com