contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placinta Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente:

un pachet foi de placinta din comert
sau foi facute in casa
Pentru aluat :
o cana apa calda
jumatate cana cu ulei
un praf de sare
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
800 g carne tocata la alegere (porc, vita, pasare)
3 cepe
4 oua
putin lapte
sare, piper, condimente

Mod de preparare:


Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea, piperul, restul condimentelor. Dupa ce se raceste adaugati 2 oua pentru legarea compozitiei. Daca foaia este facuta in casa, se aseaza o foaie de placinta in tava unsa foarte bine cu ulei, apoi se asterne umplutura. Se aseaza a doua foaie, se inteapa cu furculita, se unge cu ou amestecat cu putin lapte si se da la cuptorul incins in prealabil. Daca folositi foi din comert puneti cate 2-3 foi unse cu ulei intre ele atat ca baza cat si deasupra.
A doua modalitate este sa faceti placinta rulou (sul).
Asezati pe o foaie de placinta compozitie si rulati, si tot asa pana terminati foile si compozitia. Se ung cu ou amestecat cu putin lapte si se cresteaza cu cutitul usor din loc in loc sa delimitati bucatile. Tava trebuie unsa foarte bine.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com