contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placintele Cu Vanilie Si Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va spun din start ca am facut doar un test de texturi, daca vreti sa faceti budinca/sarlota, creme patissiere, cum va place sa ii ziceti, de la zero, sa culegeti visinele din pom, sa faceti foile de placinta, sau sa le culegeti si pe alea, treaba voastra, cum ziceam, am facut un test efectiv de curiozitate.

Slide1

Si pentru ca aveam foi in plus am trantit si o placintica din resturi de branza, una alta. Dobrogeana, in genul ala, cu iaurt si ou pe deasupra.

Slide2

Slide3

Am pus foi de placinta intr-o forma unsa si pudrata cu putina faina, am asezat visinele (din compot, sigur ca puteti pune si altele, de padure, de ce vreti, dar mie combinatia asta imi venea in cap si da, pot fi si congelate si proaspete, cum aveti).

Slide4

Budinca, dupa cum va spuneam, la plic (aveti si la mine pe aici pe unedva cum se face de la zero, daca nu, e netul plin), am turnat-o fierbinte peste.

Slide5

Am uns cu ou si am persarat cu zahar (brun, dar nu e musai).

Am dat la cuptor la foc mare, sa se rumeneasca foile inainte sa se inmoaie.

Slide7

Daca aveti cuptor misto, la grill, daca aveti cel mai ieftin cuptor de pe piata, cat mai sus posibil sa se caramelizeze zaharul. La mine a fost gata cam in 5-7 minute.

Slide8

Merge servita calda, din forme, la temperatura camerei, scoasa sau nu din forme (inutil de spus ca se poate pune inghetata sau alte alea pe acolo).

Slide9

Dar dupa parerea mea rece e nemaipomenita, s-au taiat ca lumea feliile, se vad culorile, marginile foii raman crocante, acum na, depinde ce vreti, ideea e ca oricum ar fi e reusit experimentul. Ba mai mult, se pot pregati in avans indiferent de cremele alese si prepara inainte de stiu eu ce eveniment aveti.

Slide10

Noua ne-a placut, rororo si voua.