contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pledoarie Impotriva Fast-food-ului

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O vorba spune ca, gusturile difera si in consecinta nu se discuta. Unora le place fast-food-ul, altora nu. Eu fac parte din categoria de oameni care nu suporta nici macar mirosul de pizza. Stiu ca celeilalte categorii s-ar putea sa i se para  absurd ceea ce afirm eu aici. Insa, pizza, burgerii, chipsurile nu pot fi catalogate alimente sanatoase, iar medicii mi-ar da dreptate oricand. Nu as putea pune pe aceeasi lista de meniu chipsuri si o salata mediteraneana, de exemplu. Nu pot si nu vreau.  Ar fi o barbarie. Papilele mele gustative refuza. Refuza pentru ca asa m-am obisnuit. Pentru ca creierul meu s-a obisnuit asa, ca eu sa mananc sanatos. Si in cosecinta papilele primit informatia de la creier: Atentie, fast-food!

Nu este imposibil sa mananci sanatos. Ti se poate parea greu la inceput, dar nu si imposibil. Obisnuit sa mananci o perioada lunga de timp, sa zicem 20 de ani, numai alimente semipreparate este greu ca dintr-odata sa incepi sa mananci sanatos, dar cu timpul organismul se obisnuieste, creierul va recepta alimentatia nesanatoasa si o vei respinge din start.

De ce urasc  fast-food-ul? Pentru ca niciunul din alimentele pe care le pun la dispozitie magazinele de tip fast-food nu respecta regulile privind o nutritie sanatoasa. Alimentele sunt pline de grasimi nesanatoase, saturate, in special cartofii prajiti, burgerii. Sucurile au mult zahar, mai precis o cana cu suc carbogazos are 7 linguri cu zahar, painea nu este integrala, ingrasa, deserturile nu sunt din cele recomandate. In concluzie, alimente pline doldora de E-uri, grasimi  saturate ce cresc riscul bolilor de inima, zaharuri din plin, ce strica dintii, predispun la obezitate, mai ales in combinatie cu lipidele si zero nutrienti. Daca va doriti sa traiti sanatos si cat mai mult timp, evitati alimentele fast-food sau reduceti portile si incercati sa serviti cat mai rar din ele.

Mult succes!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com