contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Poale N Brâu

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am avut poftă zilele trecute de placintă cu brânză. Deși poalele'n brâu traditionale se fac cu brânză de vaci, eu le-am facut cu telemea. Imi place contrastul dintre dulce -sărat. Plăcințelele au fost delicioase  și s-au terminat in primele 15 minute după scoaterea din cuptor. Zic eu, ca și-au atins scopul. Pentru 9 plăcințele cu diametrul de circa 10-12 cm am folosit urmatoarele ingrediente:
Ingrediente aluat:                                             Ingrediente umplutura:
500gr faina;                                                        500 gr telemea de oi(usor desarata);
3 oua;                                                                   2 oua;
250 ml lapte;                                                       200 gr zahar;
100 gr zahar;                                                       2 fiole esenta de vanilie;
50gr drojdie Budafork
50 ml ulei
Preparare:
Se pune faina cernuta intr-un vas incapator. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de zahar si putin lapte cald. In centrul fainii se face  o gaura incare punem amestecul de drojdie si asteptam 10 minute pana se activeaza drojdia si incepe sa se inspumeze.
Ouale se bat bine , apoi adaugam laptele si uleiul peste ele. Amestecam bine, pana obtinem un amestec omogen. Turnam acest amestec peste faina si amestecam la inceput cu o lingura/furculita pana se incorporeaza faina, apoi framantam cu mana aluatul obtinut.

Am framantat aluatul cam 20 de minute apoi l-am lasat a dospit pana si-a dublat volumul.

Aluatul dospit se ia si se mai framanta cateva minute pe masa infainata si apoi se imparte in  bucati. Am impartit aluatul in 9 bile si au iesit niste placinte cam cat un pumn. Daca doriti sa fie mai mici portionati aluatul in in 12-13 bucati.
Din fiecare bila intindeti coca sub forma unui cerc pe care il veti cresta in 6 locuri ca in imaginea urmatoare:
In centru puneti cate o lingura din umplutura, obtinuta prin amestecarea ingredientelor fara a tine cont de vreo ordine anume. Impaturiti petalele numarand din 2 in doi, apoi continuati cu celelalte 3 .
Ungeti cu ou placintele si dati-le la cuptor pana se rumenesc.
Ce sa va spun? Miros demential cand sunt calde si aluatul se desface ca un foietaj.
Sunt foarte pufoase.
Sunt  bune si calde si reci, insa calde sunt absolut delicioase.