contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pork Crown Roast

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Dupa traditia canadiana de Craciun, am incercat si noi anul asta, pentru prima data, ceea ce ei numesc Crown Pork Roast si pot sa spun ca a meritat tot efortul. Ce ne trebuie:
cotlet de porc cu coaste(al meu a fost de 11 coaste)
500g bacon afumat
scobitori
cimbru
praf de usturoi
sare
piper
ulei de masline
lamaie
paprika
condimente grecesti
folie de aluminiu

Am marinat coroana cu un amestec din: ulei de masline, lamaie, cimbru(dupa gust), praf de usturoi, paprika, condimente grecesti, sare si piper. Am lasat la marinat aproximativ 20 ore.
Pregatim o tava cu gratar, in care punem putina apa.
Invelim coroana cu felii de bacon, de jur imprejur,imediat sub coastele dezgolite de carne. Fixam feliile de bacon cu scobitori.
Pentru a proteja oasele sa se arda, le invelim cu folie de aluminiu.
Punem coroana de porc in tava si turnam marinatul in interiorul coroanei; acoperim mijlocul cu folie de aluminiu, astfel incat marinatul va fierbe incet, patrunzand bine in carne.
Dam coroana la cuptor la 350F (convection)si lasam aproximativ 3 ore sau pana temperatura carnii a juns la 160F (cand masuram temperatura carnii, avem grija ca termometrul sa nu atinga grasimea sau osul).
Cand temperatura carnii a atins 160F, scoatem tava din cuptor si invelim coroana cu folie de aluminiu si o lasam sa se "odihneasca" timp de aproximativ 30min. Temperatura carnii va urca la 165F, care, asa cum spune reteta, va ajuta carnea sa isi pastreze culoarea roz si dupa ce se raceste.(Poza cu sectiunea am facut-o a doua zi de Craciun).
Daca dupa ce am scos coroana din cuptor mai exista exces de marinat in interiorul coroanei, indepartam putin cu un cutit ascutit mijlocul coroanei- astfel, lichidul se va scurge in tava. Indepartam folia de aluminiu de pe coaste si scobitorile care fixau baconul de carne.
Eu am decorat coroana cu frills(eng.)-caciulite de hartie.
Pofta buna.

Articol recomandat de marcela-home.blogspot.com