contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Blabla Si Cumparaturi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Prajitura e cea a Laurei Sava, ma rog, nu a ei ca mie nu mi-a iesit la fel, dar ma rog, e vorba de prajitura cu blat de bezea si crema de ness.

Slide1

Nu as putea spune de ce crema, desi am facut fix ca in reteta, mi-a iesit foarte moale, fleasca, ce pot sa spun ca e fix o prajitura pe negustul meu, eu m-am luat dupa poze si m-am gandit la ness, nu stiu la ce m-am gandit, dar e infiorator de dulce, mi-au troznit maselele.

Dar daca am facut-o va zic si ce si cum, ca tot e comisa.

Ingredientele, fix cum a zis Laura:

Pentru blatul de bezea: 6 albusuri, 280 g. zahar, 8 linguri pline cu nuca
Pentru crema: 6 galbenusuri, 6 linguri zahar pudra, 3, 4 lingurite ness, 200 g. unt

Am facut bezeaua de mana, ca nu merge mixerul, am amestecat cu nucile, ca in reteta originala.

Slide2

Cat s-a copt blatul am pus-o de crema, pe baia mariei (apropos, la multi ani azi Mariilor), fix cum a zis Laura, apoi am dat-o la rece.

Slide3

Blatul a iesit ok, nu a mai fost nevoie de episodul cu pensula cu apa, ca daca a stat pana a doua zi s-a dezlipit si nepensulat.

Slide4

(scuzati poza)

Si a doua zi am montat cu o crema care curgea bine-merci de n-avea aer, acum ce era sa fac.

Slide5

Am imbracat-o cat am putut in nuca.

Slide6

Am gustat putin dintr-o latura si restul am lasat sa zaca la frigider. Daca mai e, inseamna ca nu s-au omorat nici colegii, mie mi s-a parut infiorator de dulce, nu mai fac.

Slide7

Stiu ca e vina mea ca nu pot manca atat de dulce, dar daca voua va place genul, e misto.

Acum cateva cumparaturici haioase, am pozele facute mai de mult, ca luai una de colo, una de dincolo, nu prea mai tin minte preturile, ce pot sa va spun e ca am gasit cea mai buna smantana vanduta vreodata in Romania la un magazin din comuna Berceni. E fix smantana ca aia de casa, unt, nu smantana, ei scriu pe ambalaj ca ar avea 25% grasime, o fi, dar e mai solida ca aia de 32. Am combinat-o numai cu niste paste si atata, bai buna rau, cred ca fac o ciorba de perisoare sau de ce o mai merge sa fie a la grec sa o folosesc. Bestiala, facuta pe undeva pe la Braila, cica.

Slide8

Alta chestie care imi place la PHD, mini-pizza.

Slide9

Dintr-o pizza normala eu nu duc mai mult de doua, hai, trei felii in caz de foame grava. Astea sunt mici cam cat o felie fiecare, asa ca pot sa ma laud ca am mancat doua pizza si ce e mai misto e ca pot lua mereu diferite. Si nici nu e rea.

O treaba ciudata pe etichete, am mai vazut, scrie pe produse ca sunt fabricate in UE, iaca doua exemple, mai mult branza aia pentru gratar m-a intrigat.

Slide10

Daca ii zice branza Borcea, ma gandesc ca o fi legata de Borcea noastra, nu? Asa cred, na, m-am gandit, cum naiba e produsa in UE pe dreapta pentru o firma din Bucuresti, nu putea sa spuna producatorul, mi se pare anormal sa nu treci producatorul pe eticheta, uite nene, branza facuta de ferma lui vasilica serele, pana mea. Produsa in UE unde? In cada de baia a lu Aliosha din Suedia? Ca nu se intelege, daca vreau sa fac o reclamatie (inca nu am gustat-o) de cine ma iau? De UE?

Si de final, nu m-am putut abtine sa nu iau de la Lidl polonezi fabricati in Polonia.

Slide11

Stiu, E-uri, ca la orice mezel, blabla, dar voiam musai sa vad cum sunt polonezii din Polonia, ce vreti. Si sunt chiar foarte buni. Nu am de gand sa mai iau, mai ales ca am mancat deja cu Casi unul, ne tin astia cinci juma de an, dar de buni, cu nesanatatea lor cu tot, sunt ce trebuie.

Am mai luat o dracie de la Lidl dar abia acasa am vazut ca e numai pentru microunde asa ca o fac maine la munca, fiindca acasa nu posed, sa vad pe ce prostie am dat cinci lei, dar mor de curiozitate, na.

rororo