contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura "bounty Bars"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Dedicatie speciala pentru toti iubitorii de nuca de cocos (printre care ma numar si eu :D)
...o prajitura delicioasa, pe care o pot prepara cu succes chiar si gospodinele incepatoare :)
Ingrediente:
Blat:
- 125 g. unt
- 100 g. zahar brun
- 3 oua
- 200 g. faina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt
Crema:
- 300 ml lapte
- 3 linguri pline cu gris
- 100 g. unt
- 100 g. zahar
- 100 g. nuca de cocos
Pentru insiropat:
- lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 50 g. unt
Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern printr-o sita. Se incorporeaza in crema de unt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( de cca. 14 cm. lungime si 9 cm. latime) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit. Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C. Se lasa apoi blatul la racit. Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza doua, trei linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar...si se stinge cu cca. 200 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul)
Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema)
Se rupe in bucati ciocolata si se topeste la bain-marie sau la microunde; se adauga untul si se amesteca bine.
Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.
Se lasa prajitura la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit) si se serveste.
...cu maaaare pofta, veti vedea :P

 

 


P.S. Daca vi se intampla cumva sa vi se taie glazura de ciocolata, va spun ce trebuie sa faceti ca sa o "reparati" :P
Pontul asta minunat l-am aflat de la Luminis de pe forumul "Arta culinara", careia ii transmit mii de multumiri (da, mai am si eu zile dezastruoase in bucatarie :P)
Asadar, daca vi se-ntampla asa ceva, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti o lingura sau doua de apa foarte rece (chiar un cub-doua de gheata) in crema si isi revine imediat.
Reteta preluata de la Flor


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com