contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Chinezeasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



by Alice albinutza

      Prajitura Chinezasca.... cine nu o stie?!
     Vai ce imi mai placea sa-i rontai glazura aia galbena <3 ! Iar sora-mea era fascinata de parjitura asta. Nu exista sindrofie in familie, aniversare sau zi de sarbatoare sa nu ne faca mama prajitura chinezeasca. Si asta mai ales pentru ca sora-mea, asa cum v-am zis, era fascinata de prajitura asta! O adora! Si ii fac astfel o promisiune: la proxima intrevedere si pupaceala vin negresit cu prajitura copilariei noastre. Love you sis! Ma doare sufletul ca suntem asa departe, fiecare in cate un colt al tarii asteia, dar esti mereu in gandurile mele si chiar de esti "ditai" chirurgul :)) tot sora-mea aia mica, de isi juchia mereu genunchii, ai ramas >:D< . Gata cu melancolismele ca nu-mi sade bine la aura :)) 
    Deci sa va povestesc cum e cu prajitura chinezeasca.


   Asadar ingrediente:
pentru blat
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 6 albusuri
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao

pentru glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos

*ciocolata rasa pentru ornat

    Incalzim cuptorul la 170-180 grade. 
    Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacao, faina si omogenizam. Incorporam albusurile batute spuma tare. Turnam compizitia intr-o tava potrivita (25*35 ) tapetata cu hartie de copt. Nivelam in strat uniform si dam la cuptor cam 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt in totalitate cand punem glazura. Doar sa fie copt pe jumatate.... se va vedea putin crescut, ferm la atingere, dar moale in interior. Atunci e fix momentul in care punem stratul de glazura.
      Glazura se obtine mixand galbenusurile cu zaharul tos, pana ce totul capata consistenta densa si vascoasa, iar zaharul e aproape topit. Turnam glazura peste blatul aproape copt, dupa cum v-am zis ceva mai sus. Nivelam, cu o spatula, in strat uniform si dam tava din nou la cuptor pana ce glazura e coapta, tare si ferma. In acest fel si blatul va fi copt exact cat trebuie.
     Lasam prajitura la racit dupa care o taiem in patrate mari, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si tare, sters si incalzit bine in apa fierbinte dupa fiecare taietura. In felul asta glazura nu se va crapa foarte tare.
    Razuim niste cioco deasupra sau  stropim cu ciocolata calduta si consumam. 
    Desavarsita prajiturica!
    Pofta buna!