contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Clujeanca 2

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ca merge ceva dulce??? Astazi va servesc cu o prajitura usor de pregatit si foooaarrtee gustoasa!

Ingrediente:
Blatul:
5 oua
200 g zahar
8 linguri lapte
200 g faina
2 linguri cacao
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat
Crema:
2 linguri pline cu faina
200 ml lapte
1 ou intreg
150 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 praf sare
200 g margarina sau unt
Glazura:
100 g ciocolata de menaj
100 g frisca lichida


Mai intai am pregatit blatul: am frecat galbenusurile cu praful de sare si cu 50g zahar, apoi am adaugat 7 linguri de lapte, faina, cacaoa si bicarbonatul stins intr-o lingura de lapte.
Am amestecat bine, apoi adaugat albusurile batute spuma cu 150g zahar. 
Am pus amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei si am dat la cuptorul preincalzit la 160 grade, pentru 40-50 min, sau pana trece testul scobitorii.
Cand s-a racit am taiat blatul in doua pe inaltime.
Cat blatul se raceste, am pregatit crema: am batut putin oul cu praful de sare pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul si zaharul vaniliat amestecand pana zaharul se topeste, apoi am pus laptele si faina in ploaie. 
Am amestecat bine, formand un amestec lichid pe care l-am pus intr-un vas pe baie de abur pana se ingroasa bine, avand grija sa amestec mereu in crema pentru ca aceasta sa se ingroase uniform. 
Cand compozitia s-a ingrosat se lasa sa se raceasca bine.  
Untul la temperatura camerei l-am frecat cu mixerul pana s-a facut spuma, apoi am adaugat treptat cate o lingura de crema rece, rezultand o crema pufoasa. Aveti grija sa mixati bine pentru a nu ramane cocoloase din compozitia de vanilie.
Prima jumatate de blat am asezat-o pe un platou, iar deasupra am pus jumatate din crema de vanilie, apoi al doilea blat,...
 iar deasupra restul de crema, imbracand tot blatul cu crema. 
Deasupra am facut o glazura din ciocolata si frisca (ciocolata si frisca se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, apoi am lasat-o sa se raceasca si am turnat-o deasupra prajiturii).
*In blat se poate pune mieji de nuca sau stafide.
Va poftesc la prajituri!