contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Afine Si Frisca

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 pahar (250 ml) de lapte
1 pahar frisca lichida Pilos/smantana pt gatit de la Lidl
2 oua
50 gr unt topit si racit
1 pahar zahar
esenta vanilie, rom
coaja de lamaie
2 praf de copt
faina ( circa 3 pahare)
afine
Preparare:
Intr-un vas incapator  se amesteca laptele cu frisca lichida. Pentru prajituri folosesc intotdeauna frisca de la Pilos, nu din cea vegetala. Se apropie foarte mult de gustul laptelui , insa  prajitura devine mai fina cu acest tip de frisca.
Cand laptele si frisca sunt foarte bine amestecate, adaugam zaharul, aromele, coaja de lamaie si ouala batute bine dinainte. Amestecam bine pana se dizolva zaharul, apoi adaugam putin cate putin, ca uleiul la maioneza, untul topit si racit.
Cand totul este foarte  bine omogenizat incepem sa punem faina, cate o jumatate de pahar o data. In functie de laptele sau frisca folosita  vor fi necesare 2-3 pahare de faina. Compozitia trebuie sa fie  putin mai densa decat cea de pandispan, insa sa fie totusi fluida. Sa poata fi intinsa usor cu  lingura in tava.
La final se adauga praful de copt, se incorporeaza bine in coca obtinuta.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se presara afinele pe deasupra prajiturii si se da la cuptor , la 150 grade, pentru 30-40 de minute.
Este gata cand trece testul scobitorii. Nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute pentru a evita ca prajitura sa se lase.
Dupa ce se raceste se poate taia si orna cu frisca, ciocolata topita sau pur si simplu  cu zahar pudra vanilat. Este usoara si merge de minune dimineata, alaturi de un iaurt sau un fruct proaspat.