contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Branza Dulce

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Ma simt atat de bine cand reusesc sa aduc in actualitate prajiturile facute de mama in copilaria mea.
Mereu aduc imbunatatiri retetelor ei , insa incerc sa pastrez esentialul. Pentru ca bunatatea e acolo, in baza.
Astazi am facut aceasta prajitura  cu aluatul ei clasic.
Umplutura de branza am modificat-o putin, aducandu-i  cateva noutati de care sunt chiar multumita.
Dar sa va arat cum se face :
Inainte sa va apucati de aluat trebuie sa faceti o budinca de gris.

Puneti la fiert 500 ml lapte si 5 linguri de zahar. Cand laptele da in clocot , adaugati 5 linguri cu varf de gris si amestecati bine cu un tel.
Tineti grisul pe foc ,amestecand mereu pana se ingroasa (cca 5-7 minute ).
Lasati budinca sa se racesca.
O s-o folositi mai tarziu la umplutura.
ALUAT :
600 -700g faina 000
200g unt
100 ml lapte
150g zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 galbenusuri
un sfert de lingurita de sare
o lingurita  praf de copt

Puneti intr-un castron incapator toate ingredientele cu exceptia fainii....omogenizati. Adaugati faina pe rand incorporand-o in masa lichida.
E posibil sa nu trebuiasca toata cantitatea de faina, depinde de restul ingredientelor.
Aluatul trebuie sa fie elastic,destul de unsuros si  sa se dezlipeasca de mana .

Ungeti o tava dreptunghiulara cu unt din belsug.

Impartiti aluatul in doua parti si anume 60% si 40%.
Luati bucata mai mare , intindeti-o cu sucitorul pe masa infainata, apoi "tapetati" cu foaia obtinuta fundul si pereti tavi.
Cu o furculita intepati din loc in loc aluatul.

UMPLUTURA:
Separati 2 oua . Adaugati si albusurile ramase de la aluat si bateti-le cu 200 g de zahar  pana obtineti o bezea.
Adaugati galbenusurile si mai bateti putin.
Puneti peste ouale batute 500g branza de vaci ,budinca de gris racita si  un praf de budinca de vanilie .
Omogenizati .

Adaugati 150g stafide si 100g de cocktail de fructe confiate
Omogenizati

Puneti umplutura peste foaia din tava...nivelati .

Intindeti restul de aluat intr-o alta foaie cu care acoperiti prajitura.
Cu o furculita "lipiti" marginile prajiturii, apoi intepati-o din loc in loc . (acelasi procedeu ca la foaia simpla ).

Ornati prajitura cu bombonele colorate, apoi transferati-o in cuptorul incalzit la 180*.

Lasati-o la copt 60-70 de minute.
Daca vi se pare ca incepe sa se arda, reduceti temperatura la 170* si acoperiti-o cu o foaie de copt.
Dupa cele 70 de minute, opriti cuptorul si lasati prajitura sa se racesca impreuna cu acesta.

Portionati-o dupa ce s-a racit complet.
Tocmai din acest motiv nu am poza cu sectiunea. Pana sa se racesca prajitura , a venit noaptea.
Maine, pe timpul zilei, sper sa reusesc sa mai fac poze.
Daca mai ramane ceva, pentru ca am devorat deja jumatate :))
Incercati-o , n-o sa va para rau ;) !
FITI BINECUVANTATI !