contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Cirese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Prajitura aceasta este de departe una dintre preferatele mele. Este foarte buna si cu visine.....sigur nu veti regreta daca incercati sa o faceti, sa nu mai spun ca este foarte usor de facut ( lasand la o parte treaba cu scosul samburilor).
Ingredientele sunt pentru o tava mare.
Aluatul:
350 gr faina
150 gr margarina pentru prajituri
120 gr unt
2 galbenusuri
6 linguri lapte
2 linguri gris (pesmet)
1 varf de cutit bicarbonat
Crema:
100 gr faina
280 gr zahar pudra
200 ml lapte
400 gr smantana
3 galbenusuri
5 albusuri
zahar vanilat
Se dizolva bicarbonatul in lapte. Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.


In tava cu hartie de copt se intinde aluatul cu grija.


Ciresele se curata de samburi, se pun peste aluat si se presara cele 2 linguri de gris.


Dupa ce am aranjat ciresele in tava ne ocupam de crema.
Se amesteca faina cu laptele rece se adauga galbenusurile, zaharul, smantana, zaharul vanilat si apoi albusurile batute spuma.


Se toarna peste cirese si se da la foc iute, adica 200 grade.


Dupa 45 minute la cuptor:

 

Pofta buna!

Articol recomandat de nainakitchen.blogspot.com