contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Foi De Napolitana Si Crema Caramel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O prajitura pe care am vrut sa o facem de multa vreme. Iata ca i-a venit randul. Este simplu de executat, dar se si mananca repede.

Ce iti trebuie (poza 1):
- 3 foi de naploitana
Pentru crema:
- 200 gr unt
- 5 galbenusuri
- 100 grame zahar pudra
- 1 cana zahar tos
-nuci (am folosit si nuci macinate si nuci tocate marunt)

Plan de lucru:
- punem intr-un bol untul lasat la temperatura camerei peste care adugam zaharul pudra (poza 2). Mixam la viteza mica, pana devine o crema, apoi adaugam pe rand cate un galbenus (poza 3), mixand in continuu (poza 4).
-Separat topim zaharul tos (poza 5). Cand este dizolvat complet adaugam cate o lingura din amestecul de unt (poza 6) si incorporam usor.Daca este necesar, mai luam din cand in cand de pe foc.In final am obtinut crema (poza 7). Luam de pe foc si adaugam nucile (poza 8 ).
- Intindem crema cat este fierbinte jumatate din compozitie peste prima foaie de napolitana, iar restul peste cea de-a doua, apoi adaugam a treia foaie.
- Prajitura se lasa la racit 8 ore, cu o greutate deasupra, pentru ca trebuie presata bine.
- Savurati! (pozele 9 si 10)

Timp de preparare: 30 minute
Pret :15 lei (depinde de locul de unde cumparati ingedientele si de inflatie)

prajitura cu foi de napolitana 1 prajitura cu foi de napolitana 2 prajitura cu foi de napolitana 3 prajitura cu foi de napolitana 4 prajitura cu foi de napolitana 5 prajitura cu foi de napolitana 6 prajitura cu foi de napolitana 7 prajitura cu foi de napolitana 8 prajitura cu foi de napolitana 9 prajitura cu foi de napolitana 10
Filed under: C2. Prajituri