contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Foi Si Crema Cu Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pe blogul frumos al Liviei am gasit urmatoarea reteta: Prajitura Kiss.
Mi-a placut atat de mult incat am incercat-o si eu. Cu ceva modificari.
Pentru foi am respectat intocmai indicatiile Liviei. Totusi, data viitoare voi mari putin cantitatile.
Am copt trei foi, in tava tapetata cu hartie de copt, dintr-un aluat (care curge usor, vorba Liviei) facut din 2 oua, 100 ml ulei, 100 g zahar, 200 ml lapte, 220 g faina, 2 linguri cacao, 1/2 pachet praf de copt.
La crema am folosit alte ingrediente, neavand in casa budinca de capsuni: 250 g zahar,
3 linguri faina,
3 linguri cacao,
0,5 l lapte,
200 g unt.
Am amestecat zaharul cu cacaua si faina, am turnat incet laptele, amestecand cu telul, si am pus crema la fiert, amestecand mereu, pana ce aceasta s-a ingrosat ca o budinca. Eu pun intotdeauna ceva mai putin lapte decat prevede reteta.
Crema racorita am incorporat-o lingura cu lingura in untul frecat spuma.


Am umplut foile cu crema si am turnat deasupra o glazura cu gust de cioco de la Dr. Oetker.
Foarte buna a fost!

 



Articol recomandat de de-alebubulinei.blogspot.com