contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Fructe (capsuni)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

 Asta este prajitura pe care mama o facea mereu vara , atunci cand eram mica ... o face si acum numai ca o mananca doar ea cu tata :)). Reteta este din categoria "la ochi"dar eu am masurat ingrendientele ca sa posta reteta. Nu de alta dar e tare buna si nu ai cum sa dai gres in prepararea ei.

 

Mod preparare:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vaniliat , pana acesta se topeste .Va rezulta o crema spumoasa .Adaugam uleiul si mixam timp de 3 minute.

Punem treptat faina amestecata cu praful de copt , alternam cu laptele si amestecam pana se incorporeaza. Puteti folosi mixerul pe viteza mica, nu este nevoie de lingura de lemn.La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie.

Turnam amestecul intr-o tava mare ( cea de la aragaz, eu am folosit o tava 42x26) si deasupra punem fructele taiate bucatele. In cazul meu au fost capsuni dar se pot pune orice fructe chiar si din compot.

Coacem 15 minute la foc mic,facem proba cu scobitoarea si daca este gata o scoatem

Punem deasupra cele 2 albusuri batute spuma cu zaharul.

Bagam la cuptor 2-3 minute pana se rumeneste bezeaua ( atentie nu va dezlipiti ochii de usa cuptorului deoarece se rumeneste foarte repede :)).
O scoatem din cuptor... asa arata

Lasam sa se raceasca si taiem prajitura bucati cu un cutit inmuiat in apa .

Daca nu puneti bezea deasupra pudrati cu zahar .