contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Kiwi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana


Un desert bogat in vitamine, dupa o reteta din revista Click Pofta Buna nr.10.
Ca sa te feresti de raceli, dar nu numai, aceasta prajitua cu kiwi are exact ce-i trebuie imunitatii tale: muuulta vitamina C.
Pregatire: 35'
Coacere: 40'
Dificultate mica
Ingrediente pentru blat:
180g unt,
100g zahar,
200g nuca macinata,
1 plic de praf de copt,
200g smantana,
2 linguri coniac,
1 lingurita de coaja de lamaie rasa.
Pentru garnitura:
6 fructe de kiwi,
2 linguri zahar aroma de vanilie,
2 plicuri gelatina,
coaja de lamaie fasii subtiri.
1. Bati spuma ouale cu zaharul, adaugi untul treptat si amesteci bine, pana se formeaza o compozitie cremoasa. Adaugi smantana, coniacul-eu am avut whiskey, nuca macinata, coaja rasa de lamaie si amesteci bine. Adaugi faina cernuta cu praful de copt

si amesteci bine, pana se formeaza un aluat omogen.
2. Torni aluatul intr-o forma dreptunghiulara unsa si tapetata,

o introduci in cuptorul bine incalzit pentru aproximativ 35-40 de minute, la temperatura potrivita. Scoti prajitura din cuptor si o lasi sa se raceasca in tava.
3. Inmoi gelatina intr-o cana cu apa rece, dupa care o dizolvi pe foc impreuna cu zaharul cu aroma de vanilie.
4. Intre timp, cureti coaja fructelor de kiwi, le tai felii si le asezi pe blatul de prajitura.

Torni peste ele gelatina si dai la rece cateva ore. Portionezi prajitura, o decorezi cu fasii subtiri de coaja de lamaie si o servesti.


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com