contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Mere ~iv~

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

praji cu mere (19)2
apfel-0013

apfel-0324 INGREDIENTE -aluat:
- 600g faina
- 200g zahar pudra
- 280g unt/marg
- 3 oua+1 galbenus
- 1 pac praf copt
- 2 lamiie coaja
apfel-0324 INGREDIENTE-umplutura:
- 1,5kg mere acrisoare
- 100g zahar tos
- zeama de la lamii
- 50ls unt/marg
- ca.50g pesmet sau biscuiti/piscoturi macinate macinati
- 1/2lc scortisoara macinata
- 1 virf cutit cuisoare macinate
apfel-0324 MOD PREPARARE:
Prim adata se prepara umplutura de mere, deoarece aceasta trebuie sa se raceasca.
Merele se curata de coaja si casuta de simburi.Se taie bucatele si se amesteca pe toate partile cu sucul de lamiie.
Intr-o tava se pune untul/marg sau chiar uleiul la incins si in el se pune pesmetul sa se rumeneasca putin.Se adaoga scortisoara, cuisoarele,zaharul tos si se amesteca bine impreuna.In final se adaoga marele si se lasa sa se incinga bine, amestecundu-se mereu in asa fel incit bucatile de mere sa ramina cit mai intregi.Totul se lasa deoparte sa se racesca.
Intr-e tmp se prepara aluatul in felul urmator.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, se adaoga coaja de lamiie, untul/marg bucatele si totul se mixeaza bine pina devine o pasta spumoasa si omogena.
In continuare se adaoga treptat faina amestecata cu praful de copt.
Cind masa de aluat nu mai merge mixata cu mixerul, se framinat cu mina, adica mai mult se aduna intr-o bila de aluat compacta si care se puna intr-o punga de nailon la friginder ca.30 min.
Se scoate, se imparte in doua si fiecare parte se intinde intr-e 2 folii de hirtie de copt sau nailon , cu dimensiunile tavii de copt.
Partea de aluat care se foloseste ca baza, este bine sa fie mai multa in cantiate, penztru a-se captusii cu ea si peretii tavi.
Cind prima parte de aluat este in tava, acesta se introduce in cuptorul incins la 180°C pina cind s ebsereva ca pe margini prinde usor culoare.Se scoate afara si deasupra se imparte si niveleaza uniform , umplutura de mere.
Se aseaza deasupra a doua parte de aluat, e inteapa cu furculita din loc in loc si deasupra se unge cu albusul de oua ramas.
Eventual cine doreste, poate sa presare zahar tos deasupra.
Astfel prajitura pusa in tava se intzroduce dinou in cuptor pentzru inca ca. 35-40 min.
C9nd este gata, se soate din cuptot si dupa ca 10 mion, se rastoarna pe un gratar de bucatarie sa se racesca complet.
Dupa racire s etransefera pe o tava potrivita si s eportioneaza.
Se pastreaza acoperita cu un prosop de bucataie curat.

Va urez spor la preparat si savoare deplina!
Bild1
http://feeds.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com