contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Morcovi Si Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Carrot &coconut cake
 Incepand cu aceasta luna am decis sa "externalizez" partea organizatorica a Provocarii Secrete, iar eu sa ma ocup doar de gestionarea listelor si a inscrierilor. De aceea, incepand cu aceasta luna, in fiecare luna Provocarea Secreta va avea o alta gazda: un alt blogger care va face listele, va scrie mailurile si va gazdui la final parada.
In aceasta luna gazda ne este Diana de la Tara mea inventata, iar ea mi-a alocat blogul Mihaelei, de unde mi-am ales sa gatesc prajitura cu morcov si cocos.
Unul dintre avantajele faptului ca nu mai e nevoie sa fac eu intreaga parte organizatorica este ca am si eu vreme sa particip la provocare, dar dezavantajul e ca vizita pe blogul Mihaelei m-a facut sa am o lunga lista de retete de incercat si nepermis de multe pofte :))
Carrot & coconut cake  
Ingrediente
- 4 morcovi (aprox 350g)
- 3 oua
- vanilie
- 100 g zahar
- 250 ml lapte
- 150 ml ulei
- 2 lingurite scortisoara
- 1 pliculet praf de copt
- 200 g faina
- 50 g fulgi cocos
Am curatat morcovii si i-am bagat in robotul de bucatarie si i-am tocat marunt. Si asta pentru ca nu aveam timpsa ii dau pe razatoare, dar puteti proceda asa daca doriti.
Am batut bine ouale cu zaharul (la zahar si la ulei am scazut din cantitatile retetei originale), am adaugat apoi laptele, uleiul, scortisoara si apoi treptat, amestecand continuu cu o spatula, faina amestecata cu praf de copt si nuca de cocos.
La final am integrat in aluat si morcovii si am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am lasat-o in cuptor 25-40 de minute, pana s-a rumenit deasupra si a trecut de testul cu scobitoarea.
Pofta buna!