contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Ness

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Ingrediente

Blat:
10 oua
200 g zahar
lg=lingura
5 lg pesmet
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
15 g praf de copt
50 ml lapte
270 ml ulei
un praf de sare
vanilie
Crema:
5 oua
150 g zahar
4 plicuri ness(4x1,8 g)
500 ml lapte
6 lg amidon
2 pliculete gelatina
300 ml frisca
+
150 ml frisca
100 g ciocolata  rasa

Mod de preparare
Blatul:albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul

si cacaua si se mixeaza bine,apoi lchidele mixand dupa fiecare:mierea,laptele

si uleiul si se omogenizeaza fff bine.

Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se mixeaza putin pana se omogenizeaza.Compozitia se imparte in 2 parti egale si se coc 2 blaturi in tava mare de la aragaz aprox 30 min.Faceti testul scobitorii,partea de sus o sa fie pufoasa.Se lasa la racit pe hartia de copt si se coace cealalta foaie.
Crema:ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste si se adauga nessul dizolvat in 2 lg de apa,

apoi amidonul .Laptel se incalzeste,apoi se toarna in fir subtire peste oua amestecand incontinuu.Se pune totul intr-o cratita pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroase.Se lasa la racire completa.Gelatina se hidrateaza in apa rece,se dizolva cateva secunde la MW si se amesteca in crema.Frisca se bate tare si se adauga cremei racite si se mixeaza.

Asamblare:intr-o tava(daca aveti cu peretii regrabili este perfect daca nu asta e ne descurcam cum putem) se pune primul blat si 2/3 din crema si se da la frigider pana se raceste bine,apoi se pune cel de-al doilea blat,crema ramasa si se da din nou la frigider.Deasupra se intinde frisca(150 ml) batuta cu 1 intaritor de frisca si 1 lg de miere si apoi ciocolata rasa.Se proportioneaza dupa 2-3 h de frigider.



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com