contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Nuca De Cocos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

pt blat de piscot
6 oua
8 linguri de zahar
50ml ulei
8 linguri de faina
1 plic praf de copt
pt blat de bezea
6 albusuri
6 linguri de zahar
150g nuca de cocos
2 linguri de faina
pt crema
6 galbenusuri
6 linguri faina
150g zahar
700ml lapte
200g unt
2 plicuri zahar vanilat
sirop
250 ml apa
zahar dupa gust



pt primul blat:
separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand s-a topit punem galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt ,amestecand usor cu lingura.
coacem blatul in cuptorul bine incins.
pt bezea:
mixam albusurile, adaugam treptat zaharul si cand s-a topit punem faina si nuca de cocos, amestecam usor cu lingura, il turnam in tava tapetata cu hartie de copt
coacem blatul in cuptorul incins la foc mare pt 10 minuteapoi micsoram focul si il lasam blatul sa se rumeneasca frumos la foc mic.


pt crema :
galbenusurile le frecam bine cu faina, zahar si jumatate de pahar de lapte.
trecem compozitia prin sita pt a inlatura cocoloasele, punem restul de lapte si dam crema pe foc
amestecam incontinuu la foc mic si avem grija sa nu se prinda de fund, se arde foarte repede.
cand s-a ingrosat bine se adauga si zaharul vanilat.
lasam crema sa se raceasca si apoi o mixam bine cu untul.
blatul de piscot se taie in doua in doua pe orizontala si se insiropeaza.
o foaie se unge cu 1/3 din crema, se aseaza usor blatul de bezea, se unge cu 1/3 din crema, se pune celalalt blat apoi se unge cu restul de crema si se presara cu nuca cocos.



Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com