contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prăjitură Cu Vişine - Aluat Cu Ouă şi Smântână

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am preluat reţeta de aici:
http://retete123.blogspot.ro/2013/09/prajitura-cu-visine-fructe-de-la-doamna.html
 Mai întâi se curăţă vişinele- cam 1 kg- şi se presară cu 2-3 linguri de zahăr. Se lasă să stea vreo jumătate de oră, apoi se trec într-o sită, să se scurgă de zeamă.
Cantităţi pentru blat:
10 ouă
10 linguri de zahăr
150 ml ulei
200 g smântână
250-300 g făină
1 praf de copt stins cu lămâie
un praf de sare
Preparare:
10 gălbenuşuri + 10 linguri cu zahăr.- se freacă bine cu lingura de lemn.

După ce s-a alifiat şi a crescut, turnăm uleiul, treptat, apoi smântâna.
Urmează praful de copt, coajă de lămâie, albuşurile bătute spumă cu puţină sare
 şi la final făina - care se adaugă treptat, se încorporeze uşor, ca să nu se lase aluatul.
Se toarnă aluatul în tavă lată, deasupra se presară vişinele uşor stoarse şi trecute prin făină, pe toate părţile.
Se coace 35-40 minute.
Este foarte bună şi spornică.

O reţetă de pe vremuri.... 10 ouă, 10 linguri cu zahăr, se freeacă bine impreună. Se adaugă o ceaşcă cu ulei, o cească cu smântână, 1 praf de copt stins cu lamăie, 250 g de făină - cam 1 pahar, şi albuşurile bătute. Se pun deasupra vişine şi bucătele de nuci sau alte fructe, se coc in tava lată. Am facuta cu prune, este foarte buna. Aluatul nu e deloc uscat, ca la alte prajituri, si e fin.
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
O reţetă de pe vremuri.... 10 ouă, 10 linguri cu zahăr, se freeacă bine impreună. Se adaugă o ceaşcă cu ulei, o cească cu smântână, 1 praf de copt stins cu lamăie, 250 g de făină - cam 1 pahar, şi albuşurile bătute. Se pun deasupra vişine şi bucătele de nuci sau alte fructe, se coc in tava lată. Am facuta cu prune, este foarte buna. Aluatul nu e deloc uscat, ca la alte prajituri, si e fin.
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
10 ouă, 10 linguri cu zahăr, se freeacă bine impreună. Se adaugă o ceaşcă cu ulei, o cească cu smântână, 1 praf de copt stins cu lamăie, 250 g de făină - cam 1 pahar, şi albuşurile bătute. Se pun deasupra vişine şi bucătele de nuci sau alte fructe, se coc in tava lată. Am facuta cu prune, este foarte buna. Aluatul nu e deloc uscat, ca la alte prajituri, si e fin.
Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ