contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

In vremurile acestea tulburi, cand ba e soare, ba e nori, ba mai vine cate un troll, mi-am facut pofta si am pus de o Prajitura cu visine. Si culmea este ca prajitura cu visine imi aduce aminte de Falticeni si de zilele lungi de duminica, de vara, din orasul in care nu se intimpla nimic. Frumos oras, frumoase amintiri (unele, nu toate) dar nu mi-ar mai placea sa locuiesc acolo. Linistea de acolo m-ar obosi. Suna ciudat, nu? Dar cred ca e pretul pe care il platesti cand traiesti si muncesti si te dezvolti intr-un oras mare, intr-un vacarm continuu si in care fiecare zi e o noua zi. Asta imi da o mare energie :) ) Dar, sa nu mai lungim povestioara asta si sa va spun cum am nimerit (uneori le mai nimeresc si eu :P ) cea mai puffy-puffy prajitura cu visine. Aaa, si o chestie importanta (!) care va da acel “ceva ” acestei prajituri este sa folositi visinele din visinata :) ) Delicioasa chestiune, zau!

Prajitura cu visine

Ingrediente pentru reteta de Prajitura cu visine

  • 200 gr faina
  • 130 gr zahar tos
  • 100 gr unt
  • 120-125 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 150-200 gr visine fara samburi
  • esenta de vanilie

Prajitura cu visine

Mod de preparare pentru reteta de Prajitura cu visine

Incingeti cuptorul la 180 grade, treapta 2 spre 3.

Intr-un bol bateti  untul cu zaharul pana ce devine spumos si capata consistenta unei creme.  Adaugati cate un ou si mixati dupa fiecare pana se incorporeaza. Incorporati si esenta de vanilie. Amestecati faina cu praful de copt si incorporati-o treptat, mai intai o jumatate din cantitate, apoi o jumatate din cantitatea de lapte si continuati. Incorporati bine ingredientele, fara sa aveti cocoloase. Trebuie sa obtineti consistenta unei smantani groase, dar fluide.

Ungeti o tava de 25*30 cu unt si tapetati-o cu faina sau folositi o hartie de copt. Turnati compozitia in tava si nivelati cu ajutorul unei spatule. Presarati pe intreaga suprafata visinele fara samburi.

Dati tava la cuptor pentru 30-35 minute.

Scoateti tava si lasati sa se raceasca. Pudrati cu zahar pudra, taiati in patrate mari si serviti cu incredere.

Pofta buna la Prajitura cu visine!

Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Acest articol Prajitura cu visine apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.