contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura De Cacao

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

diverse 031

Reteta de la mama, nici excesiv de aratoasa, nici simandicoasa, o reteta de zi normala, uluitor de simpla si foarte gustoasa. Poate servi si ca blat pentru o prajitura cu crema dar e foarte buna si asa, simpla. Nu rezist niciodata sa astept sa se raceasca, dar daca mai ramane vreo bucata pentru mai tarziu, e si mai buna racita si cu o crusta de zahar pudra usor uscata. Miam miam.

  1. - 6 oua
  2. - un pachet de margarina
  3. - 300 gr. zahar
  4. - 150 gr. faina
  5. - 1 praf copt
  6. - 2 – 3 linguri cacao (eu am pus doar o lingura caci vroiam sa-I dau si lui Andrei pe care nu l-am obisnuit pana acum cu cacao)
  7. - zahar pudra

Aprindem cuptorul sa se preincalzeasca la 180 grade C.

Cantarim cantitatea necesara de zahar si o impartim in doua gramajoare.

Prima din aceste gramajoare (deci jumatate din cantitatea de zahar, adica 150 gr.) o adaugam incet, lingura cu lingura, intr-un bol peste margarina in timp ce le mixam constiincios.

diverse 017

Cand am integrat toata cantitatea da zahar dorita, mai luam un bol (curat si uscat) si incepem sa separam, unul cate unul, ouale. IN bol, pastram albusurile in timp ce galbenusurile le adaugam in mixtura de margarina – dar treptat, galbenus cu galbenus, adica nu adaugam un galbenus nou pana ce anteriorul nu a fost integrat.

diverse 019

Se bat albusurile spuma teapana cu restul de zahar (150 gr.).

diverse 023

Cantarim cantitatea necesara de faina in care amestecam praful de copt si cacao dupa care cernem totul prin sita. O integram in crema de margarina.

diverse 025

Tusa finala: amestecam crema de margarina cu albusurile batute spuma. Cu grija sa nu distrugem bulele de aer!!!, mestecam cu o lingura de lemn in cerc de jos in sus pana cand cele doua compozitii se omogenizeaza.

diverse 026

Tapetam o tava cu unt si faina, turnam crema si o nivelam usor. O bagam la cuptor, la foc mediu, 30 de minute cica, mie mi-a trebuit mai mult s-o vad gata, poate era focul mai incet, oricum esential este sa nu deschideti usa cuptorului in primele douazeci de minute ca sa nu se lase coca. Verificam daca e facuta folosind o scobitoare pe care o infigem in prajitura. Daca betisorul este curat, prajitura e gata, daca observam o urma de aluat o mai lasam 10 minute dupa care o verificam iar.

Sa punem ca am verificat si e gata. O scoatem din cuptor, o lasam doar putin sa se racoreasca, dupa care o taiem cuburi cat e calda si scoatem una cate una bucatile pe care le tavalim intr-o “baie” de zahar pudra. Musai sa facem asta cat e calda ca sa adere bine zaharul de coca. Le aranjam pe platou, daca avem rabdare asteptam sa se raceasca et voila – o bunatate de bunatate.

O idee foarte buna (si, mai ales, aspectuoasa) poate fi sa coaceti acest pandispan impartit in forme de briose (umplute pe jumatate). Data viitoare asa vreau sa le fac.

diverse 029


Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com